Vücudun Yenilenmesi İçin 9 Öneri

vücudu yenilemek

Vücudun Yenilenmesi İçin 9 Öneri: Yaşamın içinde stres ve fizyolojik zararlara karşı sürekli bombardıman halindedir. Bu nedenle kanser başta olmak üzere pek çok hastalık çok fazla görünmeye başladı. Uzmanlar, bu nedenle sağlıklı yaşam için başta beslenme ve yaşam tarzında değişiklik yapmamız gerektiğini savunuyor. İşte, 9 adımda vücut nasıl yenilenir?

Vücudunuzu Yenilemek için İşlenmiş gıdalardan uzak durmak

İşlenmiş gıdalar, yiyeceklerin uzun raf ömrüne sahip olması için çeşitli kimyasal işlemlerden geçmesi ile oluşur. İşlenmiş gıdaların içinde yapay tatlandırıcılar, hormonlar, şeker, bol miktarda tuz ve koruyucular vardır. Bu gıdalar, ilerleyen dönem ile birlikte başta kanser olmak üzere, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, obeziteye neden olmaktadır. Üstelik kilo vermek için de bu gıdalardan uzak durulmalıdır. Ambalajlı ürünler yerine doğal olanlar tercih edilmelidir.

Organik gıdalar

Hayvansal ürünler satın alınırken, doğal ortamında olan hayvanlar tercih edilmelidir. Yumurtayı serbest dolaşan tavuklardan, et alırken merada otlayan hayvanlar tercih edilmelidir. Üstelik bu tarz ürünlerle hem sağlığınızı korumuş hem de yerli üretime destek olmuş olursunuz.

Bitkisel proteinler

Vücudu yenileyen diğer önemli gıda, proteindir. Proteinleri ağırlıklı olarak hayvansal gıdalardan alırız. Oysa bitkisel gıdalarda protein barındırır. Özellikle proteinin bitkisel gıdalardan almak çok önemlidir. Çünkü, bitkisel proteinler çok faydalıdır, bol lif içerirler. Bol lif sayesinde midede hazım sorunu olmaz ve uzun sürede tok kalırsınız.

Güne faydalı bir içecek ile başlayın

Meyve, sebze, keten tohumu, bitkisel protein tozlarının karışımı bir içecek ile güne başlamak sağlığımız için çok faydalı ve uzun süre tok tutucudur. Örn. kırmızı meyve ve sebzelerden oluşan bir meyve, sebze kokteyli yapılabilir.

Bol su için

Kadınların günde 2 litre, erkeklerinse 3 litre civarında su tüketmesi gerekir. Bol su içmek, enerjiyi yükseltir ve zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Fakat, bol su içtiğiniz halde vücut susuz kalabilir. Bunun başlıca belirtisi, idrar renginin koyu renk olmasıdır.

Mikro yeşillikler

Mikro yeşillik, bitki 2.5-8 cm. kadarken toplanması ile oluşur. Sert aroması vardır ve olgun halinden daha fazla mineral ve vitamin içerir. Kırmızı lahana ve kişniş buna en iyi örnektir.

Dulavrat otu kökü

Bu bir kök sebzedir. Pişirilebildiği gibi suyu da kullanılabilir. Lif, B vitamini ve mineraller açısından çok zengindir. Eklem hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi gelir.

Karahindiba kökü çayı

Karahindiba çayı, vücut için en faydalı çaylardandır. Safra salgısının olmasına fayda sağlayan bu çay bu sayede sindirimi kolaylaştırır. Antioksidandır ve karaciğeri hastalıklara karşı korur.

Meditasyon

Stres seviyesi yükseldiğinde meditasyon ve nefes egzersizleri stresten uzaklaştırır. Günde 10 dakika kadar bunları uygulamak vücudunuzu dinç ve sağlıklı tutacaktır.

Leave a Reply