Kaş dökülmesi neden olur ve tedavisi nasıl yapılır

kaş dökülmesi

Kaş neden dökülür, kaş dökülmesinin başlıca nedenleri nelerdir: Kaş dökülmesi kalın ve yoğun kaşların aniden azalması ve dökülmesine verilen isimdir. Kaşlarda oluşan dökülmeler geçici ya da kalıcı olabilir. Genelde önemsenmeyen bir durumdur. Kaş aldırma, yetersiz beslenme, tiroid yetmezliği, dermatit ve saç kıran kaynaklı olarak oluşabilir. İşte, kaş dökülmesi nedenleri ve tedavisi;

Kaş dökülmesi olası nedenleri

Kaşın fazla alınması ve kaş makyajı

Kaşın fazla alınması ve kaş üzerine sürülen pudra, kalem gibi kozmetikler kaşlarda dökülmeye neden olur. Kaşın sürekli olarak alınması bir süre sonra dökülmelere neden olur. Bu nedenle gerekli olmadıkça kaş alınmamalıdır.

Yetersiz beslenme

Yetersiz beslenme ile vücutta vitamin ve mineral dengesi bozulur. Bu dengenin bozulması, kaşların kılların uzamasında sıkıntı yarattığı gibi dökülmelere neden olur. Ayrıca sülfür de kıllar ve saçlar için gereklidir.

Tiroid yetmezliği

Tiroid yetmezliğinde saç ve kaş dökülmesi oluşur. İlk belirtileri yorgunluk, kabızlık, kilo alma ve kuru cilttir. Yetmezlik ileri seviyeye geldiğinde kaş dökülmesi oluşur. Ayrıca lupus ve vitiligoda kaş dökülmesine neden olur.

Atopik dermatit

Egzama türü olan atopik dermatitte kaş dökülmesine neden olur. Kaşıntı ve kızarıklık, göz çevresinde iltihaplanma ve kaş dökülmesi oluşur.

Kemoterapi

Kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi, kaş ve saç dökülmesine neden olur.

Saç kıran

Sadece saçlar değil, kaş, sakal ve vücut kıllarında dökülmeler yapar. Saç kıran bir bağışıklık hastalığıdır. Bağışıklığın saç ve kıl folüküllerine saldırması ile oluşur.

Çarpma ve yaralanmalarda, cilt beni ve siğillerin kaşın olduğu noktada çıkması, bazı ilaçların yan etkisi ile, mantarların kaş bölgesinde olmasıyla kaş dökülmesi oluşur hatta bazen kaş hiç çıkmayabilir.

Kaş dökülmesi tedavisi

Kaş dökülmesinin nedeni bulunup tedavi ona göre programlanır. Kaş dökülmesi, kullanılan kozmetikler kaynaklıysa daha kullanılmamalıdır. Başka hastalıkların varlığından korkuluyorsa hemen doktora danışılmalıdır.

Atopik dermatitiniz varsa, cilt bakım ürünleri, sabun ve kozmetiklerden uzak durulmalıdır.

Saç kıran hastalığı olanlara kaşların çıkmasını sağlayan kortikosteroid iğneleri vurulur ve kaşlar tekrar çıkar.

Kaş ekimi ile kaşlar eskisi gibi olabilir.

Tiroid yetmezliği olan hastalara hormon tedavisi uygulanarak, kaşların dökülmesini engeller.

Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, sarımsak suyu ve badem yağı kaş dökülmesinde etkilidir. Dökülen kaşları bile tekrar çıkarır.

Kaş ve Saç dökülmesine mineral ve vitamin desteği

Leave a Reply