Göğüs kafesi ağrısı nedenleri ve tedavisi

göğüs kafesi ağrısı

Göğüs kafesinde oluşan ağrılar, aslında dolaşım sisteminde ya da kalpte oluşan ağrılar değildir. Göğüs kafesi ağrıları, göğüs kemiğinde oluşan ağrılardır. Göğüs kafesi ağrıları göğüs kemiklerinin farklı bölgelerinde oluşabilir ve göğsün üst kısmında baskı yaratan ağrılardır. Çoğunlukla kalp hastalıklarından korkulur. İşte, göğüs kafesi ağrısı nedenleri ve tedavisi;

Göğüs kafesi ağrısının nedenleri

Mide ekşimesi

Mide ekşimesi, alt göğüs kafesinde ağrı varmış hissi yaratabilir. Mide ekşimesi ile göğüs bölgesine yayılan ağrı en çok hamilelikte hissedilir. Sıklıkla kalp ile ilgili sorun var diye düşünülür fakat kalp krii için bel ve kollara ağrının yayılması gerekir.

Tieztze Sendromu

Göğüs kafesinde oluşan yaralanmalarda ortaya çıkan ağrıdır. Göğüste olan kasların ve bağların aşırı gerilmesi de bu ağrılara neden olur. Bölgeye alınan bir travma ile zedelenmeler oluşmuş olabilir. Kaburgaların göğüs kafesi ile birleştiği noktada baskı yapıldığında acı varsa bunun tirtze sendromu olması yüksektir. Ağrı şiddetliyse, göğüs kafesi kırığı veya çatlağı oluşmuş olabilir.

Cerrahi operasyonlar

Göğüs bölgesinden yapılan ameliyatlarda göğüs kafesi ağrısı oluşur. Hava değişimlerinde bu ağrı kendini hatırlatır.

Eklemin zarar görmesi

Göğüs kafesinde oluşan ağrılar bazen, eklemlerin zarar görmesi ile oluşabilir. ağrı, omuzlara, köprücük kemiğine ve kaburgalara yayılıyorsa bu kireçlenme kaynaklı olabilir. Ağırlık kaldırmak, ağrıyı arttırır.

İltihaplanmalar

İltihaplanma, göğüs kafesinde ağrıya neden olabilir. İltihaplanma ile oluşan ağrı, hareket ve nefes alma ile keskinleşir. Akciğer zarı iltihabı, zatürre, kemik kanseri bu tarz ağrılara neden olur.

Panik atak

Panik atak krizlerinde, göğüste ağrı hissedilir. Stres ve kaygı kaynaklı olan bu ağrı çoğu zaman hastaya kalp krizi gibi gelir.

Göğüs kafesi ağrısı tedavisi

Mide ekşimesi, reflü gibi hastalıklarda göğüs kafesi ağrısı çekilir. İşte, bu nedenle bu hastalıklarda alınan ilaçlar hastalıkları yavaşlatır ve rahatlatır. Bu sayede, göğüs kafesi ağrısı durur.

Anksiyete atağında yaşanan göğüs kafesi ağrısı, hastada kalp krizi geçiriyor gibi hissedilir. Bu nedenle bu durumlarda sakin olmak gereklidir.

İltihaplanma ve tiestze sendromunda, göğüs bölgesine buz koymak ağrıyı yavaşlatır. İltihap sökücü ilaçlar ile iltihap dağıtılarak hasta rahatlar. Göğüs kafesinde ki ağrı, yaralanma nedeni ile oluşmuşsa istirahat edin ve dinlenin.

Göğüs kafesi kırıklarında, ateş, solunum sorunları, kan kusma, karında, sırtta ve göğüste ağrı, çarpıntı olabilir. Hemen hastaneye gitmeli ve mutlaka tıbbi müdahale edilmelidir.

Leave a Reply