Dört adımda astım tedavisi

astım tedavisi

Dört (4) adımda astım tedavisi , astım nasıl tedavi edilir, astımdan kurtulmak için ne yapılır 4 adımda astım hastalığı tedavisi işte detaylar.Astım, aslında kronik bir hastalıktır. Solunum yollarında oluşan tıkanmalar nedeni ile hırıltı, nefes darlığı, göğüste sıkışma şeklinde ataklarla meydana gelir. En önemli oluşma nedeni alerji kaynaklıdır. Genetik ve çevresel etmenlerle de oluşabilir. İşte 4 adımda astım tedavisi;

Solunan havanın kirli olması, ev içinde hijyene çok önem verilerek fazla temizlik maddesi kullanılması, çamaşırların evde kurutulması, alerjiye yatkın olan çocuklarda astımın gelişimini kolaylaştırıyor. Bebeklik döneminde, besin alerjisi ile başlayan süreç 3-4 yaşlarında ev tozu alerjisi ile gelişir. Zamanla diğer çocuklardan alınan mikroplarla çok daha fazla enfeksiyon geçirilmeye başlanılır.

Uzmanlar, çocuklarda astım hastalığının başlamaması için, çocukların olduğunca temiz bir havada yetişmesine dikkat etmek, besin kirliliğinden onları uzak tutmak gerektiğini söylüyor. Besin kirliliği, fast food gibi kötü alışkanlıklardır. Taze sebze ve meyvelerin tüketildiği, beslenme tarzı benimsenmelidir. Pek çok yerde okuduğunuz bilgi kirliliğinden de uzak durulmalıdır. Bazı zararsız olan meyvelerin ve sebzelerin gereksizce kullanımı bazen zarar verebilir. Örn. turp, bal, arı sütü vs.

Genelde alerji kaynaklı oluşan astım hastalığında, bronşların daralması kaynaklı nefes darlığı gibi çeşitli ataklar oluşabilir. Astımı yeni başladığı çocukluk döneminde yenmek ve yetişkinliğe taşımamak gereklidir. İşte, astımı yenmeyi sağlayan 4 madde;

Astımlı çocuklarda astıma neden olan alerjenlerden kurtulun. Halılar, evde oluşan tozlar, keskin kokular ve sigara kullanmayın. Yataklarda ve yastık kılıflarında özel alerji kılıfları kullanın.

İlaç tedavisi ve doktor kontrollerini atlamayın. Alerjik astımda genelde çocuklara hızlı etki gösteren kortizon spreyleri verilir. Bu spreylerde olan kortizon oranı çok düşüktür ve vücutta başka bir noktaya zarar vermemektedir. İlaçlar kullanılmaya başladıktan bir süre sonra ilaçlar yavaş olarak kesilir.

Alerji kaynaklı astımda alerjinin kökten çözümlenmesi gerekir. Bunun için dilaltı aşı tedavisi yapılır. Tedavi süresi 3-5 yıl olan bu aşı, doktor kontrolünde yapılmalıdır.

Astım, reflü ile birlikte gelişen bir hastalıktır. Mideden yukarıya soluk borusuna ve akciğerlere kaçan mide asidi astımı çok daha kötü hale getirir. Bu nedenle, reflüyü arttıran çikolata, keke ve benzeri gıdalardan uzak durulmalıdır.

Tüm yukarıda sayılan maddeler düzenli uygulandığında astım çocukluktan itibaren önlenebilir. Bu sayede yetişkinlik döneminde astım oluşmayabilir.

Leave a Reply