Sürekli aç olmanın 7 nedeni

Devamlı aç olmak, hepimizin aralarla başına gelen bir durum. Ancak bazen sürekli bu durumu yaşayan insanlar da var. Bu durumda hızlı kilo almak ve göbek yağı yapmak mümkündür.  Bununpek çok nedeni olduğunu ve bunlara karşı önlem alabileceğinizi biliyor musunuz? İşte, devamlı aç olmamızın 7 nedeni;

Kan şekerinin çok fazla düşmesi ve yükselmesi:

Şekerli gıdalar alındıktan hemen sonra kan şekeri hızla yükselir. Kan şekerinin yükselmesi sizi acıktırır. Bir süre sonra da kan şekeriniz hızla düşer. Bu durumda, hızlı acıkma ve sürekli olarak şekerli gıdalara karşı ilgi ortaya çıkar. Bu nedenle, kan şekerini yükselten gıdalardan uzak durmalısınız. Çikolata, bisküvi, unlu gıdalar ve işlenmiş karbonhidratlardan uzak durulmalıdır. Uzmanlar bu durumda Gİ diyeti önermektedir. Bu gıdalar, kan şekerinde oynamalara sebep olmamaktadır.

Susuzluk çekmek:

Susuzluk ve açlık birbirine karışan kavramlardır. Özellikle çok acıkan insanlara su içmeleri önerilir. Bu durumda, su içildiği zaman açlık hissi hemen biter. Vücut susuzluk çekerken biz kendimizi aç hissedebiliriz. Su içmeye özen gösterdiğinizde çok daha az atıştırdığınızı fark edersiniz.

Yorgunluk:

Yorgun olduğunuzda, vücudunuz otomatik olarak size enerji verecek olan gıdalara ilgi duyar. İşlenmiş gıdalar, içeriğinde bol şeker ve tuz barındırdığı için kan şekeri hızla yükselir. Bu durumda çok daha fazla acıkırsınız. Kan şekeri bir süre sonra düştüğünde çok yorgun olursunuz. Bu nedenle, sağlıklı ve kana yavaş karışan gıdalara yönelmek gerekir.

Can sıkıntısı:

Her gün düzenli olarak 3 öğün yemek yiyen insanlardan değilseniz, çok fazla yemek yiyor olabilirsiniz. Özellikle canınız sıkılıyor ve bir işiniz yoksa, çok fazla atıştırma yapıyor olabilirsiniz. Kendinize meşgaleler bulun, kitap okuyun, film seyredin ve hobiler edinin. Bu durumda her canınız sıkıldığında atıştırma yapmazsınız.

Regl dönemi:

Regl dönemi boyunca açlık hissetmek bilimsel olarak ortaya çıkarıldı. Öğünlere sabit kalmak, sırf yemek için yemek yememe sizi frenleyecektir. Hormonların yükselmesi ile birlikte aylık döngünün ikinci yarısında iştahın artacağını bilmek, sizin bazı önlemler almanızı sağlayacaktır.

Dikkat dağılması:

Bir işle meşgulken çok fazla yemek yiyen insanlar vardır. Televizyon seyrederken veya bilgisayar başında çalışırken yanınızda abur cubur olursa çok yiyebilirsiniz. Bu nedenle, yanınızda abur cubur bulundurmayın. Bunun yerine sağlıklı gıdalar yanınızda olsun. Meyve ve kuruyemişler iyi atıştırmalıklardır.

Duygusal bağımlılık:

Stres, üzüntü ve gerginlik her zaman açlığı tetikler ve daha fazla yedirir. Bazı insanlarda da açlığı bitirir. Yemek yeme isteğinizin aç olduğunuzdan değil, psikolojik sorunlardan kaynakladığını bilmelisiniz. Günde 3 öğüne sabit kalmaya çalışın ve acıkınca sağlıklı atıştırmalıklar yemeye çalışın.

Leave a Reply