Lazerle Diş Beyazlatma hakkında bilgi

Bu gün sizlere lazer ile diş beyazlatma konusunda detaylı bilgiler aktaracağız. Güzel bir yüz için dişler çok önemlidir. Dişlerin Beyza ve inci gibi olması hem bakımlı hem de güzel görünmemizi sağlamaktadır. Dişlerin sararması ya da lekelenmesi bazen diş bakımsızlığından kaynaklanırken, bazen de bu kişinin dişinin yapısı ve doğuştandır. Doğuştan dişi sarı olan kişiler eskiden bunu kader olarak görürlerdi. Ancak geliştirilen yeni yöntemlerle dişlerin sarılığı artık kader olmaktan çıkıyor. Özellikle lazerle diş beyazlatma yöntemi dişlerin bembeyaz ve inci gibi olması üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanabilir?

Hastaların en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de diş beyazlatma yönteminin kimlere uygulanacağı konusundadır. Peki, diş beyazlatma yöntemi kimlere uygulanabilir?

  • Dişlere ne kadar bakım yapılırsa yapılsın ilerleyen yaşla birlikte dişlerde sararmanın görülmesi normaldir. Bu tarzda dişi beyaz olup zaman içinde sararan kişilere lazerle diş beyazlatma yöntemi uygulanabilir.
  • Bazı antibiyotikler 12 yaş öncesinde kullanılmamalıdır. Ancak bazı hastalıklar ya da tedavi amaçlı bu antibiyotiklerin 12 yaş öncesinde kullanılması dişlerin sararmasına hatta bazen kahverengi bir renk almasına sebep olacak etkiye sahiptir. Bu durumlarda da lazerle diş beyazlatma yöntemine başvurulabilir.
  • Herkesin kendine has bir diş rengi vardır. Herkesin dişi doğuştan beyaz değildir. Dolayısıyla doğuştan diş rengi kırık beyaz ya da sarıya dönük olan kişiler bu anlamda çok şanssızdır. Genel anlamda beyaz tenlilerde görülen doğuştan sarı diş durumlarında da lazerle diş beyazlatma yöntemine başvurulabilir.
  • Her hangi bir darbe alarak travmaya maruz kalmış ya da kanal tedavisi sebebiyle moraran dişlere de lazerle diş beyazlatma yöntemi uygulanmaktadır. Ancak dişin bembeyaz olması isteniyorsa dişin içyapısı da beyazlatılmalıdır.
  • Özellikle bebekken çok fazla ateşli hastalık geçiren kişiler ne yazık ki ilerleyen yaşlarında sarımsı bir diş rengiyle yaşamak zorunda kalırlar. Çünkü dişler gelişimini tamamlamadan geçirilen ateşli hastalıklar dişin sarı bir hal almasına sebep olmaktadır. Bunun için de küçük yaşlarda ateşli hastalık geçirmesinden kaynaklı oluşan diş sarılığında tedavi amaçlı diş beyazlatma yöntemi kullanılabilir.

Diş Beyazlatma Yöntemi Kimlere Uygulanmaz

  • Diş beyazlatma yönteminin uygulanması için hastanın 18 yaş üstünde olması gerekmektedir.
  • Hamilelerin de diş beyazlatma yaptırmayı talep etmesi üzerine gebeliğinin son bulması beklenmektedir. Gebelik döneminde diş beyazlatma uygulanmamaktadır.
  • Çay ve sigarayı kullanan kişiler eğer ki tedavi sırasında bunların tüketimini sınırlandırırsa bir sıkıntı yoktur. Ancak tedavi sırasında bunların tüketimini sınırlandırmayan kişilere tedavi uygulanmayacaktır.
  • Dişlerde yalnızca sararma ya da çeşitli renk değişimleri olduğu durumda diş beyazlatma yöntemine başvurulmaktadır. Ancak dişin renk değişiminin yanı sıra dişlerde çatlak, kırık ve diş eti çekilmesi gibi durumlarda gözlemleniyorsa lazerle diş beyazlatma yöntemine başvurulmamalıdır.
  • Eğer ki dişiniz kendi dişiz değil ve dişinizde özellikle porselen, kompozite tarzında restorasyon çalışmaları bulunuyorsa diş beyazlatma tedavisi uygulanmamaktadır.

Diş Beyazlatma Yöntemi Nasıl Uygulanır?

  • Diş beyazlatma seansına hasta gelmeden önce dişler macunla birlikte fırçalanmalıdır.
  • Beyazlatma seansı başladığında ise dişler doktor tarafından pomza ile temizlenmektedir.
  • Daha sonra lazerle diş beyazlatma sırasında diş etlerinin ve dudakların zarar görmemesi için diş etleri ve dudaklar özel koruyucu ile koruma altına alınmaktadır.
  • Dişlere lazer 30 sn. boyunca uygulanır. Ancak bu uygulama yapılmadan önce dişlere bir jel sürülmektedir. Işınlama süresi genel itibariyle 30 sn. sürüyor olsa da cihaza ve kullanılan jele göre bu süre daha az ya da daha çok olabilir.
  • Tedaviden sonra hastanın 24 saat süreyle çay, kahve, sigara gibi dişin renklenmesine neden olacak hem yiyeceklerden hem de içeceklerden uzak kalmalısınız.

Lazerle Diş Beyazlatmanın Ömrü Ne Kadardır?

Lazerle diş beyazlatmanın kalıcılığı yaklaşık 2 ile 3 yıl kadardır. Bu sürenin beklenenden kısa ya da uzun sürmesine sebep olan hastanın diş bakımıdır. Hastanın diş sarılığını doğuran kahve, çay, sigara gibi yiyecek ve içeceklerin çok fazla tüketilmesi diş beyazlatmasının kalıcılık süresini kısaltacaktır. Bu tarz yiyecek ve içeceklerden uzak kalmanız, diş bakımınızı doğru bir şekilde yapmanız, kullandığınız diş bakım ürünlerinde doktor tavsiyesine uymanız lazerle diş beyazlatmanızın kalıcılık süresini de artıracaktır.

Lazerle Diş Beyazlatma Dişe Zarar Veriyor Mu?

Diş beyazlatmanın profesyonel ellerce ve profesyonel şartlar altında yapılması durumunda kişiye ve dişine hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Lazer Tedavisi Sonrası Diş Hassasiyeti Normal Mi?

Lazer tedavisinin hemen sonrasında dişte meydana gelen hassasiyet gayet normaldir. Bu hassasiyet için doktorların hassasiyet giderici macun önermesi halinde ve bu macunu kullanmanız ile birlikte dişlerinizde hassasiyet bir nebze azalacaktır.

Lazer Tedavisinden Ne Kadar Sonra Çay, Kahve, Sigara Tüketebiliriz?

Lazer tedavisinden hemen sonra çay, kahve, sigara gibi renklendirici besinlerin tüketilmesi beyazlatılan dişe zarar verecektir. Ancak lazer tedavisinden 24 saat sonra çay, kahve ve sigara tüketilmelidir.

Amerika da Diş Beyazlatma Yasak Mı?

Amerika da diş beyazlatma yasağı normalde 7 – 8 tona kadar açılabilen dişin 10 -12 tona kadar açılmasının talep edilmesi üzerine getirilmiş bir yasaktır.

Leave a Reply