Koltuk altı kokusu nasıl geçer nedenleri nelerdir?

ter kokusu

Koltuk altı kokusu nasıl geçer nedenleri nelerdir: Yazın ve sıcaklığın artması ile koltuk altı kokusu hepimizi toplum içinde rahatsız ediyor. Aslında koltuk altında oluşan kokuyu engellemek için yapılacaklar çok basittir. Eğer, aşırı terlemeniz varsa hemen doktora gidilmelidir. Bunu dışında hijyene dikkat etmek ve stresten uzak kalmak kokuyu engelleyecektir. İşte, koltuk altı kokusu nedenleri ve tedavisi;

Koltuk altı kokusu neden olur ve nasıl geçer?

İnsan terinde su ve tuz vardır. Bu nedenle aslında kokmaz. Fakat, teri besin kaynağı olarak tüketen bakteriler kötü kokmasına neden olur. Terleme arttıkça, kötü koku da artmaktadır.

Koltuk altı kokusunun geçmesi için her gün duş almak gereklidir. Sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak duş almak kötü kokuyu azaltır. İyi sonuç almak için antibakteriyel sabun kullanmak, duştan sonra çok iyi kurulanmak önemlidir. Nemli bir şekilde banyodan çıkınca, bakterilerin gelişmesine olanak sağlanmış olur.

Deodorant ve ter önleyiciler kullanılmalıdır. Deodorantlar teri önlemez sadece ter kokusunu engeller. Ter önleyici antiperspirantlar içerdikleri alüminyum klorit sayesinde teri azaltır. Sabah akşam 2 defa kullanılmalıdır. Bu ürünler etkisiz kaldı diye düşünüyorsanız daha kuvvetli olanlar kullanılmalıdır.

Koltuk altı kokusuna engel olmak için pamuklu, yünlü ve ipek kumaşlar tercih edilmelidir. Ter mutlaka giydiğiniz kumaşlar tarafından emilmelidir. Bakterileri azaltmak için sık kıyafet değişmeli ve kıyafetler yıkanmalıdır. Koltuk altı mutlaka tıraş edilmelidir. Bu durumda koltuk altında yaşam alanları yok edilmiş olur. Tütün mamülleri, pastırma, sarımsak gibi ürünler koltuk altında kokuyu arttırır.

Kötü kokuya evde yapılacaklar

Hidrojen peroksit 1 çay kaşığı olarak, bir bardak su ile karıştırılır ve temiz bir bez ile koltuk altına uygulanır. Bu karışım, koltuk altında bakterileri öldürür.

Güvercin ağacı veya beyaz sirke, kabartma tozu, mısır unu, şap koltuk altında bakteri öldürür ve kötü kokuyu engeller.

Soğan, sarımsak, balık, köri, acı biber ve baharatlar, kırmızı et kötü koku yapar.

Alkollü içeceklerden uzak durulmalıdır. Bol su içmek, meyve, sebze ve tahıllar vücudun güzel kokmasını sağlar. Karalahana ve ıspanak koltuk altı kokusunu nötralize eder ve koku oluşumu biter.

Leave a Reply