Romatizmanın kesin tedavisi var mı, romatizmadan nasıl kurtuluruz?

Bugün en fazla görülen hastalıklardan olan romatizmanın bazı çeşitlerinin tedavisi yoktur. Fakat bilinenin aksine iltihaplı eklem romatizmalarında bile tedavi vardır. Kalıcı tedavisi için bugün uygulanan tedavilerden farklı tedaviler yapılmalıdır.

Bugün eklem romatizmasında hastalara; doku ağrıları ve şişlikler için ağrı kesiciler, dozaspirin ve salazoprin uygulanır. Daha sonra kortizon tedavisi yapılır. Kortizon sonrası, metotresat, kinin gibi ilaçlarla hastaya ömür boyu ağrı tedavisi uygulanır. Hastalık tedavi edilmez, sadece ağrı tedavisi uygulaması yapılır. Bu nedenle de hastalık ilerler ve tedavi edilemez.

İltihaplı romatizma hastalığı, bağışıklık sisteminde oluşan aksaklıklar veya yanlış çalışma sonucu oluşur. Bunun başlıca nedeni, bağırsaklarda olan floranın bozulması olarak bilinir. Bu nedenle bağırsakların çalışması çok önemlidir. Bağırsaklarda oluşan mantarların artık romatizmaya neden olduğu bilinen bir gerçektir. Eklem romatizmasından kendimizi korumak için, bağırsak mantarı kontrol altına alınmalı, şeker hastasıysanız mutlaka kontrol altına alınmalı ve D vitamini seviyesi yüksek olmalıdır.

Karaciğer ve bağırsaklar arasında olan dolaşıma enterohepatik dolaşım deniliyor. Bu dolaşım kalbe hiç gitmez. Sadece bu iki organ arasında oluşur. Bağırsaklarda oluşan herhangi bir bozulma, kabızlık, ishal, şişkinlik vs. karaciğeri direk olarak etkiler.

Bu durumlarda karaciğerde yağlanma, kolesterol yükselmesi, pankreasta etkilenme ile insülin direnci oluşabilir. Böbrekler etkilenerek tansiyon yükselir. Bu nedenle bağışıklık sistemi çökebilir. Hasta hemen tedavi altına alınmalıdır. Bağışıklık sisteminin iyi olması için immunoterapi uzmanları tedavi uygulamalıdır.

İltihaplı romatizma, bilinenin aksine sadece eklem yerlerinde değil, vücudun başka noktalarında da oluşabilir. Böbrekler, akciğerler, bağırsaklar ve damarları ciddi manada etkileyen bir romatizma türüdür. Çok fazla ağrı yapmaktadır. Şiddetli ağrı ve gözle görünen şişlikler oluşturmaktadır.

Tamamen bağışıklık sistemi kaynaklıdır. Bağışıklık sisteminin düşük olması bu hastalığa neden olabilir. Genlerle aile içinde ilerlemektedir. Tıpta bir tedavisi olmadığı düşünülürken, son yıllarda bağışıklık sistemini kuvvetlendiren uygulamalarla hastalık tedavi edilebilmektedir.

Hastanın vücudunda değişimler yaratabilir. Eklemler şişerek şekil değiştirebilir. Bu hastalar yağmurlu ve nemli ortamlarda, soğuk havalarda çok rahatsız olurlar.

Hastalığın tedavisine hemen başlanmazsa uzuv kaybına bile neden olabilir. Hastalığın tedavisi için bir immunoterapi uzmanına gidilmelidir. Bağışıklığın güçlenmesi için kullanılacak olan çeşitli vitaminler, mineral ve diyetler yapılmalıdır. Ayrıca bağırsak florası kontrol edilmelidir.

One Response

  1. sevenkul 15 Şubat 2018

Leave a Reply