Bebeklerde mantar nedenleri belirtileri ve tedavisi

bebeklerde mantar

Bebeklerde mantar belirtileri ve tedavisi nedir nasıl yapılır nedenleri nelerdir tüm cevapları sizin için araştırdık işte detaylar… Bebeklerde mantar hastalığı sık oluşan bir durumdur. Özellikle bebeğin baş kısmında oluşur. Genelde 2 yaş üzeri çocuklarda ve bazen bebeklerde bile oluşabilir. Mantar kaşıntı yaratan yuvarlak bölgesel pulu deri ile kendini belli eder. İşte, bebeklerde mantar belirtileri ve tedavisi;

Bebeklerde mantar belirtileri

Bebeklerde mantarın başlıca belirtisi, yuvarlak ve küçük kızarık, lekelerdir. Lekenin üzerinde pul pul dökülme ve kuruluk vardır. Mantar bebeklerde vücudun herhangi bir noktasında oluşabilir. Fakat, kafada oluştuğunda kel ve pullu görünüme sahiptir. Bu durumda pek çok enfeksiyon ile mantar karışabilir. Doktora gitmek ve tanıyı koydurmak önemlidir. Bebeklerde mantar enfeksiyonu çok önemlidir. Çünkü, bebek bu bölgeyi kaşıyarak iltihaba neden olabilir. Mantar enfeksiyonu olan bebeklere bu nedenle eldiven takılmalıdır.

Bebeklerde mantar nedenleri

Bebek hastalığı taşıyan insan ya da hayvandan mantar kapabilir. Havlu, saç fırçaları, elbiseler ve nemli olan bölgelerde mantar rahatlıkla yaşamaktadır. Bebeği havuz kenarında ya da havuza sokmamak gereklidir. Bazı bebekler, doğuştan genetik olarak mantara yatkındır. Yani hızlı bir şekilde mantar vücudunda gelişebilir.

Bebeklerde mantar hastalığı tedavisi

İlk olarak mantarı engelleyen reçetesiz satılan kremler kullanılır. Günde 2 defa bu kremler, mantarın olduğu bölgeye sürülerek uygulanır. Leke buna rağmen kötüleşirse doktora danışmak gerekir.

Bebeğin cildinin kuru ve temiz olduğuna dikkat edilmelidir. Ellerinizi mantarlı bölgeye değdirirseniz hemen sabun ile yıkanmalıdır. Mantar yok oluncaya kadar havlular, elbiseler, ortak kullanımda olan eşyalar bebekten uzak tutulmalıdır. Mantar tedavisi başladıktan 1 ay içinde komple yok olur.

Bebeği mantardan korumak için yapılacaklar

Aile bireyleri ve siz dahil olmak üzere hepiniz mantar taşıyıcısı olabilirsiniz. Bu nedenle, bebeğe yaklaşırken dikkatli olmakta fayda vardır. Bebeğe yaklaşan herkes ellerini yıkamalı ve dışarıdan geldiği elbiselerini değiştirmelidir.

Kendinizi ve evdeki herkesi düzenli olarak mantar için kontrol edin. Birinde mantar başladıysa hemen tedaviye başlayarak, diğerlerine geçmesini engelleyin. Evcil hayvanda lekeler varsa hemen veterinere gidin.

Mantar enfeksiyonu varsa, evde yastık kılıfları, çarşaflar ve yorganlar yüksek sıcaklıkta yıkanmalıdır. Ortak kullanılan saç fırçaları atılmalıdır.
bebekte mantar varsa, enfeksiyon yok oluncaya kadar, tırnaklar kesilmeli ve temiz olmalı, haftada 2 defa herkes mantar önleyici şampuanla duş almalıdır.

Leave a Reply