Turşu Neye İyi Gelir Faydaları Nelerdir

tursunun-inanilmaz-faydalari

Turşu yapımında en çok kullanılan Sarımsak, kırmızı pancar, acı biber turşusunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir, turşu nasıl yapılır ve nasıl saklanır, turşu hakkında bilmek istediklerinizi sizler için bir araya getirdik, işte Turşunun faydaları. Sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan turşunun faydalarından haberdar mısınız? Yazımızda turşunun inanılmaz faydalarını anlatmaya çalıştık. Ülkemizde hemen her şeyin turşusu yapılmakta ve tüketilmektedir. İşte, turşunun her derde deva inanılmaz faydaları;

Acı biber turşusunun faydaları ve neye iyi gelir

Acı Frenk biberi, özellikle kış mevsiminde yaygınlaşan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı birebir. Acı biber turşusu prostat kanserini önleyici özelliğe sahiptir. Ancak mide sorunu bulunan kişilerin bu turşuyu tüketmeleri önerilmemektedir. Acı Frenk biberi  ve turşusu metabolizmayı çalıştırmakta, dolayısıyla da kilo vermede oldukça önemli bir rol oynamaktadır

Sarımsak turşusu neye iyi gelir faydaları

Sarımsak, başlı başına tıpkı bir ecza deposu gibidir. Elma sirkesi kullanılarak yapılan sarımsak turşusu karanlık ortamda bekletilmekte ve yemeklerden yaklaşık 30 dakika kadar önce tüketilmektedir. Sarımsak turşusu metabolizmayı hızlandırmakta ve tokluk hissi vererek doymayı sağlamaktadır. Bu özelliği ile kilo verme konusunda oldukça ideal bir besindir. Ayrıca grip gibi enfeksiyonlardan da koruma sağlayan sarımsak turşusu, insülin dengesini sağlar, ağızdaki aft, apseler ve yaralara iyi gelmektedir.

Sarımsak turşusunun doğal antibiyotik özelliği de bulunmaktadır. Tüketildiğinde idrar yollarındaki ve vajinal enfeksiyonları kurutmaktadır. Cildin temizlenmesinde de fayda sağlayan sarımsak turşusu, akne oluşumunu da ortadan kaldırmaktadır. Kan akışını hızlandırmakta ve akciğerlerdeki enfeksiyonları yok etmektedir. Kişinin vücuduna enerji veren sarımsak turşusu, yağ yakmayı da hızlandırarak sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır.

Kırmızı pancar turşusu neye iyi gelir faydaları

Kırmızı pancar suyu, alyuvarların oluşmasında rol almakta ve güçlü bir kan düzeltici özelliği bulunmaktadır. Kırmızı pancar suyunu havuç suyu ile karıştırarak her gün 400 gram kadar tükettiğinizde alyuvarların sayısını arttırmaya başlamaktadır. Damarlardaki mineral kalsiyumu en etkili şekilde eriten de kırmızı pancar suyudur. Kırmızı pancarı tarçın, zerdeçal ve mürrisafi ile pişirip tükettiğiniz zaman dalak ve karaciğerdeki tıkanıklıkları açmaktadır. Ayrıca safra kesesini ve böbrekleri de temizleyen kırmızı pancar suyu, şişliklere de iyi gelmektedir.

Kırmızı pancar suyu, yüksek kan şekeri ve yüksek tansiyonu düzenler, rahimdeki fibromları ve miyomları erittiği gibi, göz perdelerini de eritmeye yardımcıdır. Sinir hastalıkları, verem ve prostata karşı da iyi gelmektedir. Kırmızı pancar suyunu ılık olarak kulağa damlatırsanız ağrısını dindirir ve iltihaplanmanın önüne geçer. Kepeklenmeye karşı da etkili olan kırmızı pancar suyu, mide, bağırsak ve kemik zayıflıklarına da iyi gelmektedir. Kişiyi karaciğer hastalıklarına karşı korumakta ve karaciğerin düzenli çalışmasına katkı sağlamaktadır.

Turşunun genel faydaları nelerdir?

Turşular her açıdan sağlıklı bir besindir. Özellikle hazımsızlık şikayeti olanlar ile mide ve bağırsak sorunu bulunan kişilerin şikayetlerine iyi gelir. Daha çok sebze ve salatalık gibi gıdalardan yapılan turşuların tüketilmesi ile yüksek diyet lifleri sayesinde sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı yapar.

Turşu yapımında kullanılan sebzelerin birçoğu antioksidan açısından oldukça zengindirler. Bundan dolayı serbest radikallerle savaşmakta ve kanseri önlemeye yardımcı olmaktadır. Turşular ve turşu suları demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve çinko gibi elementleri bol miktarda içermektedir. Sağlıklı yaşam için her gün sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğinden yola çıkarak, turşu tüketimini de önerelim. Ayrıca düşük kalori değerleri ile de zayıflama diyeti yapan kişiler için de tavsiye edilmektedir.

Bunama olarak adlandırılan Alzheimer hastalığına karşı da turşu tüketilmesi önerilmektedir. Turşularda ve sarımsakta yer alan bazı flavonoidler ilerleyen yaşlarda Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürmektedir. Bunlara ilaveten kabızlık ve reflü gibi sorunlarda da turşu öne çıkmaktadır.

Turşunun hammaddesi fermente sirkedir. Fermente sirke sindirim sisteminde bulunan zararlı mikropları kontrol altına almaya yaramaktadır. Turşunun mayalanmasında ortaya çıkan laktik asit de kan dolaşımını düzenlemekte, damarları açmakta ve tansiyonu düşürmektedir. Ayrıca şeker hastaları için de yarar sağlayan besinlerden biridir.

Turşu yapımında kullanılan sebzeler ve fermente sirke sindirime iyi gelmekte, bağışıklığı güçlendirmekte, idrar yolları ile ilgili hastalıkları tedavi etmekte, bağırsaklarda bakteri oluşmasına engel olmaktadır. Engel olduğu bakterilerin en önemlisi de ülsere neden olan helicobakter bakterileridir.

Pet Şişelerdeki Turşular Tehlikeye davetiye çıkarıyor

Leave a Reply