Boyun Kireçlenmesine Ne İyi Gelir, Bitkisel Tedavi

Boyun kireçlenmesi en sık görülen rahatsızlıklar arasındadır. Bunun başlıca nedeni, hareketsiz yaşam tarzı ve oturarak çalışmadır. Boyun kireçlenmesi boynu oluşturan kıkırdak, kemik, bağ doku ve kasların yıpranması ile ortaya çıkan bir durumdur. Boyun kireçlenmesi olan kişilerde kollara vuran ağrı, boynun hareketlerinde sınırlılık ve omuz ağrısı ile kolu kaldırmada yaşanan zorluklar oluşmaktadır. İşte, boyun kireçlenmesine ne iyi gelir ve bitkisel tedaviler;

Boyun kireçlenmesinde belirtiler nelerdir?

Boyun ağrısı ve kola vuran kuvvetli ağrılar, kollarda, ellerde ve parmaklarda oluşan uyuşukluk ve karıncalanma, boyundan gelen gıcırtı ve tıkırtı sesi, baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması, bacaklarda güçsüzlük, boyunda ve ellerde karıncalanma, halsizlik, uyku sorunları, eklemlerde şişmeler, boyundan sırta inen çeşitli ağrılar, sinirlilik, kas güçsüzlüğü, kaslarda kısalık ve sinirlerde sıkışmalar başlıca belirtilerdir.

Boyun kireçlenmesi neden oluşur?

Duruş bozukluğu, boynu sürekli aynı pozisyonda tutmak, stres, depresyon, yaşlanmaya bağlı oluşan kemik sorunları, boyun eklemlerinin aşırı kullanılması, romatizma, enfeksiyon hastalıkları, genetik, boynun önde tutulması ve travmalar kaynaklı olarak görülmektedir.

Boyun kireçlenmesinde fizik tedavi, rehabilitasyon ve ortopedi uzmanına gidilir. Yapılan çeşitli boyun röntgeni, BT taraması, MRG, Miyelogram, EMG testleri ve fiziksel muayene ile hastaya teşhis konulur.

Boyun kireçlenmesi tedavisi:

Boyun kireçlenmesi başladığında, öncelikle ağrı kesiciler verilerek ağrı kontrol altına alınır. Şiddetli boyun kireçlenmesinde sinir sıkışması varsa, fizik tedavi ve boyun egzersizi yapılmalıdır. Bu sayede, sinirin sıkışma yaptığı noktada bir yastık şeklinde kas grubu oluşturulur. Hasta sinire bası olmadığından rahatlamaktadır.

Boyun kireçlenmesinde analjezikler, kortizonlu iğneler ve kas gevşeticiler hastaya verilebilir.

Boyun kireçlenmesi yaşanılan bölgeye sıcak ya da soğuk kompres uygulanabilir. Bazı ağrılara sıcak bazılarına da soğuk kompres çok iyi gelebilmektedir.

Bazen boyunluk takmak, ağrıyı yavaşlatır ve geçirir.

Boyun kireçlenmesinde bitkisel tedaviler:

Çınar yaprağı kürü;

Malzemeler; 1 su bardağı su, 1.5 yemek kaşığı ufalanmış çınar yaprağı,

1 su bardağı su kaynatılır. Kaynayan suya ufalanmış çınar yaprağı eklenir. 1-2 dakika sonra 10 dk. Kadar demlemeye bırakılır. Hazırlanan su süzülür ve içilir. Bu su, sabah akşam 1 bardak içildiğinde, 1 ay içinde boyun kireçlenmenize iyi gelmektedir.

Eğer, kronik bir rahatsızlığınız varsa ( böbrek, tansiyon, kalp ve karaciğer vs. ), bu kürü doktora danışmadan kullanmayın. Çınar yaprağı, aktarlardan alınabilir veya kendiniz toplayabilirsiniz. Çınar ağacından alınan yapraklar 15 gün kurutulur ve kullanıma hazır hale gelir. Toplayacağınız yapraklar derin yırtıklı olmak zorundadır.

Bu yazı mavikadin.com/boyun-kireclenmesine-ne-iyi-gelir-nasil-gecer-bitkisel-tedavi kaynak alınarak özgün olarak oluşturulmuştur.

Leave a Reply