Badem Yağı Sakal Çıkarır mı? Badem yağı ile sakal çıkarma kürü

Badem yağının sayısız faydasını bilmeyen yoktur, peki sakal çıkarmada da yardımcı olabilir mi gelin hep birlikte inceleyelim. Badem yağı cilt bakımı için önemli bir yağ çeşididir. İçerdiği A,B,E, ve K vitaminleri, kalsiyum, fosfor, çinko, bakır, ve demir gibi mineraller yönünden oldukça zengin olan badem yağı, erkekler için karizmanın önemli göstergesi olarak kabul edilen sakal konusunda önemli bir yardımcıdır.

Badem yağı sakalı olmayan erkeklerde sakal çıkarabildiği gibi, mevcut olan sakalın bakımı için de çok faydalıdır.

Badem Yağının Faydaları

Badem yağı cilt ve kıl kökleri üzerinde çok faydalıdır. Ciltteki kuruluğu giderir ve nemlendirir, cilde yumuşaklık sağlar, ciltteki ölü hücrelerin atılmasını kolaylaştırır, limon suyu ile karıştırılarak masaj yapılırsa cilt üzerinde bulunan gözenekleri açar, güneşin zararlı ışıklarına karşı vücudu korur ve antienflamatuar özelliği ile ciltteki iltihapları tedavi etmeye yarar. Bunun yanında tırnaklara nemlilik sağlar ve güçlendirir. Ayrıca uyumadan önce ayaklara badem yağı ile yapılan masaj, ayakta bulunan nasırları ve diğer ayak deri problemlerini giderir.

Yüksek miktarda bulundurduğu E vitamini sayesinde cilt üzerinde nemlilik oranını artıran badem yağı, zeytin yağı ile karıştırılarak da kullanılabilir.

Badem yağının iyi bir sakal çıkarma özelliği olduğundan bahsetmiştik. Şimdi hep birlikte bunu nasıl uygulayacağımıza bakalım.

Sakal Çıkaran 3 Uygulama Yöntemi

1. Sakal Çıkarmak İçin Badem Yağı Tarifi #1 (Kuru Ciltler İçin)

Gerekli Malzemeler:

  1. Yarım tatlı kaşığı badem yağı (yağın tatlı olması gerekir)
  2. Yarım tatlı kaşığı kadar su

Uygulanış Biçimi

  • Yukarıda verilen malzemeler birbirine güzelce karıştırılır.
  • Oluşan karışım gece uykudan yarım saat önce sakala sürülür.
  • Ardından uykuya geçilir ve maske yüzde kalır. Yüz, sabah uykudan uyanıldığı zaman soğuk su ile yıkanarak temizlenir. Soğuk su kullanılmasının sebebi, bölgedeki kan akış hızını arttırarak formülü daha etkili kılmasıdır.

Bahsettiğimiz karışımı her gün yapmakla uğraşmak size zahmetli gelebilir. Bunun için aynı miktarlarda tatlı yağ ile suyu birbirine karıştırıp kavanozda saklayabilirsiniz. Örneğin bir bardak badem yağı ile bir bardak suyu bir kavanozda karıştırıp günlük olarak buradan kullanabilirsiniz. Bu durum size kolaylık sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken husus, bu şekilde yaptığınız karışımı kullanmadan önce iyice çalkalamaktır. Ayrıca bu karışım buzdolabında saklanmalıdır.

2. Sakal Çıkarmak İçin Badem Yağı Tarifi #2 ( Tüm Ciltler İçin)

Badem yağının bir diğer uygulama yöntemini sizlerle paylaşacağız şimdi.

Gerekli Malzemeler

  1. 1 tatlı kaşığı hint yağı
  2. Yarım paket ıslak maya
  3. 1 tatlı kaşığı badem yağı

Uygulanış Biçimi

  • Islak maya iyice ezilir.
  • Bir tatlı kaşığı kadar hint yağı ezilen mayaya dökülür.
  • Ardından bir tatlı kaşığı badem yağı karışıma eklenir.
  • Karışım, kremsi bir hal alana kadar karıştırılır ve hazırlanmış olur.
  • Karışım haftada 3 gün yüze uygulanabilir.
  • Karışım yüze sürülerek 15 dakika beklenir ve ardından soğuk su ile yıkanarak temizlenir.

3. Sakal Çıkarmak İçin Badem Yağı Tarifi #3 (Kuru Ciltler İçin)

Bu uygulanış biçimi yalnızca kuru ciltler için kullanılmaktadır. Kuru cilde sahip olmayan kişilerin kullanmaması gerekir.

Gerekli Malzemeler

  1. Yarım tatlı kaşığı badem yağı
  2. Yarım tatlı kaşığı sarımsak yağı

Uygulanış Biçimi:

  • Yarım tatlı kaşığı badem yağı ile yarım tatlı kaşığı sarımsak yağı birbirine karıştırılır.
  • Gece yatmadan önce sakal olan yerlere ovularak uygulanır.
  • Sabah uyuyana kadar yüzümüzde kalan bu yağ, uyanınca soğuk su ile yıkanarak temizlenir.

Bu saydığımız yöntemler badem yağı kullanılarak sakal çıkarmaya yönelik yöntemlerdir. Ancak badem yağının dışında sakal çıkarmaya etki eden durumlarda vardır. Birazda bunlardan bahsedelim.

Sakal Çıkarmaya Yarayan Yöntemler

1. Cildinize Eksfoliasyon Yaptırarak Cildinizi Tazeleyin

Eksfoliasyon, cildin üzerinde bulunan ölü dokuların atılarak yerine taze derinin gelmesini sağlayan bir yöntemdir. Bunu uygulamanız için lazım olan peeling türü ürünler kozmetik mağazalarında bulunmaktadır. Sakal çıkarmanın önemli noktalarından biri olan eksfoliasyon, ciltten ölü derileri atarak gözenekleri açar ve sakal köklerinin oluşmasını sağlar.

2. Cilt Temizliğine Dikkat Edin

Sakal çıkarmak için gerekli bir diğer durum ise cildin temiz olmasıdır. Bunun için cildinizi sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 defa cilt temizlik ürünü ve ılık su ile temizleyin.

3. Okaliptüs İçerikli Krem ve Losyon Kullanın

Okaliptüs, sakal büyümesi ve sakalları besleme konusunda da iyi bir yardımcıdır. Var olan sakalların daha iyi olmasını sağlar.

4. Nemli Cilt Şart

Yeni sakal köklerinin oluşumu için nemli bir deri şart. Günün öğle vakitlerinde nemlendirici krem ile yüzünüzü nemlendirin. Özellikle de yüzünüzü kurutan soğuk hava ve rüzgarda krem sürmeyi ihmal etmeyin.

5. Cildinize Batan Sakallardan Kurtulun

Sakallarınızı ayna karşısında inceleyin. Yüzünüze batan sakalları hafif bir şekilde çıkarın. Batık sakallar yeni sakal oluşumunu etkileyen bir faktördür.

6. Stresten Kurtulun ve Spor Yapın

Spor yapmak vücutta kan akımını hızlandırır. Kan akışının hızlanması ise doğrudan saç ve sakal köklerini etkiler ve yeni sakal oluşumunu sağlar.

Ayrıca stres faktörü de yeni sakal oluşumunu engellemektedir ve saç dökülmesine sebep olmaktadır.

7. Biyotin Kullanın

Güzellik vitamini olarak bilinen biyotin, vücut için ek vitamin sağlar. Saç, sakal ve tırnak gelişimine faydası olduğu bilinmektedir.

8. B Vitamini Önemli…

Yapılan araştırmalar sonucu, B1, B6 ve B12 vitaminlerinin alımı sayesinde sakal uzamasının hızlandığı görülmüştür. Sakalınızın daha hızlı uzamasını istiyorsanız beslenmenizde B vitamini olan ürünlere yer vermelisiniz. B vitamini kırmızı et, balık, karaciğer, süt, yumurta, soya fasulyesi, ıspanak, domates, mantar, yeşil yapraklı bitkiler, kuru baklagiller, böbrek, bira, ekmek mayası, muz ve ıspanakta bulunur.

9. Protein Ağırlıklı Beslenin

Proteinlerin yapım görevinden dolayı sakal çıkarma konusunda da etkili olduğu bilinmektedir. Et, süt yumurta, balık ve fındık gibi protein ağırlıklı besinler tüketerek sakal çıkmasını sağlayabilirsiniz. Badem yağının etkisini arttırmak için iyi bir beslenme şarttır.

10. Meyve ve Sebzeleri Bolca Tüketin

Meyve ve sebzeler birçok vitamini içinde barındırdığı için sakal çıkarma konusunda da önemli bir etkendir. Gerekli vitamin ve minerallerin alınmaması durumunda sakal çıkması ve gelişmesi beklenemez. Bundan dolayı sebze ve meyveleri de beslenme programına eklemek gerekir.

Yazar: Mehmet Ali Bozkurt

Leave a Reply