Beyne iyi gelen yiyecekler

beyne iyi gelen yiyecekler

Beyne iyi gelen yiyecekler nelerdir işte o liste!

Beyne iyi gelen yiyeceklerle, hafıza ve konsantrasyon güçlenir. Dengeli beslenme alışkanlığı, bol vitamin ve mineral desteği almak beyni kuvvetlendirir. Yetersiz beslenme ise başta Alzheimer, bunama, hafıza sorunları ve konsantrasyon eksikliğine neden olur. İşte, beyne iyi gelen yiyecekler;

Beyne iyi gelen yiyecekler

Folat zengini gıdalar

Aslında bir B vitamini olan folat, vücutta yeni hücre oluşumunu ve hücrenin korunmasını sağlar. Gebelikte folat eksikliği ciddi bir durumdur. Bu durumda bebekte düşük kilolu doğum, beyin dokularının düzgün gelişmemesi görülür. Bu nedenle günde 400mikrogrm. Kadar folat alınmalıdır. Fasulye, bezelye, ıspanak, şalgam, limon ve portakal folattan zengin gıdalardır.

B1 vitamini

B1 vitamini, beyin ve sinir sisteminin sağlığını korur. Eksikliğinde depresyon, unutkanlık, sinirlilik oluşur. B1 vitamini zengini olan gıdalar, sakatat, tam tahıllı pirinç, baklagiller sayılabilir.

B6 vitamini

Beyin ve sinirler arasında iletişimin sağlanması için gereklidir. Sağlıklı bir beyin için, dikkat eksikliği, hafıza kaybının engellenmesi için alınmalıdır. Süt, peynir, somon, karides, tavuk, hindi, karaciğer, mercimek, fasulye, ıspanak gibi gıdalar B6 vitamini içerir.

Omega3 ve omega6 yağ asitleri

Beyin gelişimi, beyin fonksiyonlarının yerine gelmesi açısından alınması gereken yağ asitleridir. Somon, sardalye, tuna, ceviz, keten tohumu ve yağı bol omaga3 ve omega 6 kaynaklarıdır.

Yaban mersini

Hafızanın yaşla zayıflaması bilinir. Yaban mersini yaşlandıkça zayıflayan hafızayı onarır. C ve A vitamini açısından zengin antioksidan olan yaban mersini, belleği geliştirir. Hatta nöronların gücünü arttırır, beyni korur.

Yumurta

Hafızayı kuvvetlendiren kolin maddesi, yumurtada vardır. Yumurtada olan amino asitler, zihinsel ve nörolojik bozuklukları önlemektedir.

Yeşil çay

Yeşil çay içeriğinde bulunan polifenoller belleği geliştirir. Alzheimer’da, plak oluşumuna neden olan protein baskılanır. Sinir hücrelerinin kaybına engel olur, beynin hafıza bölgesi kuvvetlenir.

Leave a Reply