Kilo aldırmayan yiyecekler hangileridir?

kilo aldırmayan yiyecekler

Kilo vermek için, düşük kalorili ve kan şekerini yükseltmeyen gıdalar tüketilmelidir. Kan şekerini yükseltmeyen gıdalar, uzun süre tok kalmanızı sağlar. Bu sayede daha hızlı kilo verirsiniz. Kilo aldırmayan yiyecekler, yağsız, kan şekerini yükseltmeyen, tokluk hissi verir. Diyetlerde fazla kilolardan kurtulmak için, düzenli bol öğünlü yemek yemek gereklidir. Eğer, yemek yenilmezse, metabolizma kendini korumaya alarak, kilo vermek zorlaşır. İşte, kilo aldırmayan yiyecekler;

Yumurta

Protein içerdiğinden yumurta uzun süre tok olmayı sağlar. Hatta yumurta içinde olan protein en hızlı kana karışan proteindir. Üstelik düşük kalorili olan yumurta, bol yenilebilir. İşte, bu yüzden diyet listelerinde hep baş roldedir.

Fasulye

Yüksek lifli olan fasulye, kan şekerini hızlı yükseltmeyen bir gıdadır. İşte, bu nedenle uzun süre tok tutar ve acıkmanızı engeller. Her öğün rahatlıkla yenilebilen düşük kalorili bir besindir.

Elma

Elma üzerine tarçın serpilerek yenilirse kan şekerini dengeler ve uzun süre tok tutar. Bol lifli olan elma, düşük kalorili ve sindirimi kolay bir meyvedir. Ara öğünlerde olmak üzere bol miktarda yenilebilir.

Havuç

Bol lifli olan havuç, kilo aldırmayan sebzeler arasındadır. Sindirimi kolaylaştırdığından rahatlıkla tüketilebilir.

Yulaf

Magnezyum ve kalsiyum açısından zengin olan yulaf bol liflidir. Sindirimi kolaylaştırması ve kilo aldırmaması nedeni ile bol tüketilir.

Avokado

Bol lifli olan bu meyve kilo aldırmaz ve sindirimi kolaylaştırır. Hem sabah kahvaltıda, öğle ve akşam yemeklerinde yenilebilir.

Brokoli

Diyet yapanlara en çok önerilen besindir. Bol liflidir ve düşük kalorili bir besindir.

Brüksel lahanası

Düşük kalorili bir besindir. Vitaminli ve minerallidir bu nedenle her öğün rahatlıkla tüketilir. Üstelik, kan şekerini yükseltmez bu nedenle uzun süre tok tutar. Özellikle yoğurt ile tüketildiğinde kalori yakmaya yardımcıdır.

Greyfurt

Düşük kalorilidir ve yağ yakamaya yardımcıdır. Özellikle sabah kahvaltısında önerilir.

Zeytinyağı

Yağ yakmaya yardımcı olan zeytinyağı aslında başta kanser olmak üzere pek çok hastalığın oluşmasını engeller. Dikkat edilmesi gereken şey, miktarını ayarlamaktır. Fazla tüketildiğinde kilo aldırır. Zeytinyağını yakmadan günde 3 çorba kaşığı kadar tüketmek gereklidir.

Karnabahar, salatalar, armut, acı biber, tarçın diğer kilo aldırmayan yiyeceklerdir.

Leave a Reply