Bademin faydaları nelerdir

badem

Bademin Faydaları Nelerdir Badem Neye İyi Gelir: Badem belki de en faydalı kuru yemişdir. İçerisinde olan yağ çok yararlı olduğundan ve mineral, vitamin, protein açısından zengin olduğundan doktorlar tarafından önerilir. Doktorlar günlük olarak 1 avuç badem önerirler. Bademin fazlası kilo almaya neden olduğundan tüketilmemelidir. İşte, bademin faydaları;

Badem kuvvetli bir antioksidandır

Antioksidanlar bizi serbest radikallere karşı korurlar. Serbest radikaller, oksijen soluyan tüm canlılarda oluşur ve hücre yapısını bozduğundan kanser başta pek çok hastalığa neden olurlar. Badem çok kuvvetli bir antioksidandır. 1 günde 30 adet badem tüketen kişiler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, serbest radikaller %24 oranında azalmaktadır. Bademin içinde bulunan antioksidanlar, bizi ciddi hastalıklardan korumaktadır.

Badem kan şekerini düşürür

Badem bilindiği gibi fındık ailesinden gelmektedir. İçerisinde yağ, protein ve lif barındırmaktadır. İşte, bu nedenle şeker hastalığına karşı koruma sağlamaktadır. Badem içerisinde bulunan magnezyum, kan şekerini kontrol eder. Gün içinde 310 mg. kadar magnezyum almak gereklidir. 2 avuç badem, bunun yarısını tek başına karşılar.

Badem tansiyonu düşürür

Yüksek kan basıncı bilinen en tehlikeli hastalıklar arasındadır. Kalp krizi, felç ve böbrek yetmezliği yüksek kan basıncı olan insanlarda en sık görülen hastalıklardır. Kan basıncının yüksek olmasının başlıca nedeni, magnezyumun az olmasıdır. Badem, magnezyum açısından zengin bir yiyecektir.

Kolesterolü düzenler

Kanda bulunan yağ oranın yüksek olması kolesterol olarak bilinir. Kolesterol yüksekliğinde, kalp hastalıkları ve damar hastalıkları oluşur. Yapılan araştırmalarda, 1 avuç badem kolesterolü düşürür.

Badem tokluk verir

Yapılan araştırmalarda, badem kilo vermeye yardımcıdır. Çünkü, tokluk hissi yaratır. Badem içerisinde bulunan protein, lif çok miktardayken karbonhidrat azdır. Günde 1 avuç badem yenildiğinde tokluk hissi oluştuğu ispatlanmıştır.

Badem kilo vermeye yardımcıdır

Badem yenildikten sonra sindirimi hızlandırır. Badem başka bir değişle metabolizmayı hızlandırır. Her gün diyeti ile birlikte 3 öğün 1 avuç badem tüketen insanlar diğer insanlara göre çok daha kolay kilo vermektedir. Dikkat çeken durum ise bel çevresinde olan incelmedir.

Badem, kalp sağlığına iyi gelir

Kalp hastalığı riski olanlar ve kalp hastası olanlara yağ oranı düşük diyet verilmektedir. Bu nedenle badem bu diyetlerde bulunmaktadır. İçerisinde protein ve bol lif olması yanı sıra, sağlıklı yağlar da olması kalp sağlığına çok faydalıdır.

Leave a Reply