Doğal Yollarla Tüy Dökme Yöntemleri

Tüy dökmek için bir çok yol bulunmaktadır, epilasyon, lazer gibi yöntemlerin yanı sıra doğal yollarda seçenekler arasındadır. Vücudumuzun bazı bölgelerinde olan tüyler bizi çok rahatsız edebilir. Özellikle kadınlarda kozmetik olarak rahatsız edici tüy sorunu vardır. Bu durumda uygulanabilen pek çok yöntem vardır. Bitkisel tedavilerde dikkat etmeniz gereken şey, alerjen olmamasıdır. Eğer alerjiniz varsa asla uygulama yapılmamalıdır.

Tüy Dökme İçin Bahçe nanesi çayı:

Aşırı kıllanma durumunda bahçe nanesi çayı kullanılabilir. Bu çay, testosteron hormonunun azalmasını sağlayarak kıllanmayı yavaşlatır.

1 çay kaşığı bahçe nanesi 1 bardağa koyulur, üzerine kaynamış su eklenir ve 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. 5 gün boyunca günde 2 defa tekrarlanabilir.

Tüy Dökme İçin Limon ve tuz karışımı:

Vücutta olan tüm kıllar alındıktan sonra işlem yapılır. 1 limon sıkılır ve içine 2 çay kaşığı tuz eklenir. Bu karışım kılların alındığı bölgeye masaj ile yayılır. Ciltte bu karışım tahriş ve yanma yapabilir. Yanma hissedildiğinde hemen su ile karışım temizlenir. Düzenli uygulandığında tüylerde azalma yaratır.

Tüy Dökme İçin Muz ve yulaf ezmesi karışımı:

Olgun muzu ezin ve 1-2 çay kaşığı yulaf ezmesi ile karıştırın. Dairesel hareketlerle ovalayarak bu karışımı 15 dakika kadar derinize yayın. Haftada 2 kez bu karışım uygulandığında kılların çıkışı yavaşlar. Bu karışım kuru cildi aynı zamanda beslediğinden çok da faydalıdır.

Tüy Dökme İçin Fesleğen ve soğan karışımı:

İki adet soğanın zarları alınır ve 12 adet fesleğen zarlarla karıştırılıp ezilir. Macun kıvamında olunca istenmeyen tüylere uygulanır. Uygulama bittikten sonra 15 dakika kadar bekleyip, bol su ile durulayın. 1-2 ay boyunca ayda 3 kez bunu tekrarlayın. Kıllar daha da seyrekleşecektir.

Tüy Dökme İçin Yumurta akı, mısır unu ve toz şeker:

Mısır unu, yumurta akı ve toz şeker birer kaşık eklenerek macun kıvamına getirilir. Bu macun tüylerin olduğu bölgeye sürülür. Özellikle yüz bölgesinde olan tüylere çok daha etkilidir. Haftada 4 kez uygulandığında tüylerde azalma olur.

Tüy Dökme İçin Aslanpençesi çayı:

Düzenli olarak her gün bir bardak içilen aslanpençesi çayı tüylerin azalmasını sağlar. 1 bardak kaynar suya 1 tutam aslanpençesi eklenerek demlenir ve süzülerek içilir. Kronik bir hastalığınız varsa doktora danışmadan aslanpençesi çayı içilmemelidir.

Tüy Dökme İçin Bakla:

Baklanın kabukları sıkılır ve yarım çay bardağı su ile karıştırılıp istenmeyen tüylere sürülür.  30 dakika bekledikten sonra hemen ılık su ile durulanır.

Tüy Dökme İçin Zerdeçal:

1-2 çay kaşığı zerdeçal, su ile macun yapılır ve tüylü bölgeye sürülür. 15 dakika kadar kuruyuncaya kadar bekletilir ve su ile temizlenir. İstenmeyen tüylerde azalma bu karışımla sağlanabilir.

Leave a Reply