Gebelikte bol su içmenin önemi

gebelikte su içmek

Gebelikte su tüketmenin yüzlerce faydası vardır. Su içmenin faydaları hem gebelerde hem de normal insanlarda çok fazladır. Çünkü, vücudumuzun zaten yarıya yakın kısmı sudan oluşur. Su sayesinde, hücrelere besinler taşınır, toksinler atılır ve metabolizmamız çok daha kuvvetli çalışır. Gebelikte, doktorlar günde en az 10 bardak su içmenin faydalı olduğunu söylemekteler. İşte, gebelikte su içmenin önemi;

Çay, kahve ve kolalı içecekler bol kafein içermektedir. Kafein açısından zengin olan sıvılar, vücutta idrar söktürücü etkisi ile var olan suyu da atmanızı sağlarlar. Gebelikte bol su tüketmek erken doğumun önlenmesinden, hamilelik bulantılarına kadar iyi gelmektedir.

Gebelikte bol su içmenin faydaları

Rahim kasılmalarına engel olarak, erken doğumu önler,

İdrar yolu enfeksiyonlarını önler,

Cildin daha parlak ve sağlıklı olmasını sağlar, ciltte oluşan derin çatlaklar ve yarıklar oluşmaz.

Vücutta oluşan ödemleri açar ve rahatlatır,

Bebeğin suyunun azalmasını önler,

Kabızlığı ve hemoroidi önler,

Bulantı ve yanmaların önüne geçer.

Anne karnında olan bebeğin su ihtiyacı annenin içtiği su ile karşılanır. Gebelikte anne adayı yaklaşık olarak 12-13 kilogram alır bunun 6-8 kilogramı sudur. Bu suyu bir kısmı amniyon kesesinde birikir. Gebelikle birlikte aratan kan hacmi nedeni ile beden suyu miktarı artar. Susama duygusu çok daha hızlı hissedilir olur. Bu nedenle hamilelikte doğal olarak çok daha fazla su içilir.

Bebek, anne karnında 37 derece ısısı olan, travmalara ve bakterilere karşı onu koruyan amniyon sıvısı içindedir. Annenin içtiği su direk olarak bu sıvıyı etkiler. Amniyon sıvısı yetersiz olan kadınlara iki saatte 2 litre su içirilirse amniyon suyu da kendini toparlar. Bu nedenle annenin susuz kalması bebeğin de susuz kalması demektir.

Leave a Reply