Sabahları uyanmakta ve yataktan kalkmakta zorluk çekme

sabah yataktan çıkamıyorsanız bunları deneyin

Sabahları yataktan zorluk çekerek uyanma, uyanırken halsizlik ve aşırı yorgunluk. Sabahları uyanamadığınız için işe geç mi kalıyorsunuz? Bu durum bazı kişilerde devamlı tekrarlanır. Bir türlü sabah uyanmaları düzene girmez ve yataktan çıkamazlar. Bu tür sorun yaşayanların uygulayabileceği bazı metotlar var ve bu metotları sizler için sıralamaya çalışacağız. Bu önerileri uygularsanız sabahları yatağınızdan kalkmanız çok daha kolaylaşacaktır.

1- Genel sağlık durumunuzu değerlendirin:

Sabah yataktan kalkamamanın belki sağlığınızla bir ilgisi olabilir. Beslenme ve egzersiz programınız ile ilgili değişiklik yapılarak düzene sokulabilir. Uyku apnesi gibi bir sorununuz da olabilir. Dolayısıyla sağlık sorununuz olup olmadığını anlamak için doktor kontrolünden geçmeniz gerekebilir.

2- Başucunuzda su olsun:

Gece yatmadan yatağınızın yanına bir bardak su koyabilir, sabah yataktayken bu suyu içmeniz sizi rahat uyandırabilir.

3- Belli yerlere çalar saat koyun:

Kullandığınız çalar saati mümkün olduğu kadar yatağınızdan uzak, kolay ulaşamayacağınız bir yere yerleştirin. Saatin alarmını kapatmak için, yataktan kalkmanız ve birkaç adım atmanız sizi uykunuzdan kolayca uyandıracaktır.

4- Işıklı bir çalar saat kullanın:

Teknoloji ilerledikçe çalar saatler de sürekli değişmekte. Yanar ya da ışıklı çalar saat kullandığınızda, alarm çalmaya başladığında saat parlamaya, kısa süre sonra da odada güneş gibi aydınlık vermeye başlar. Bu sayede de kolayca uyanmanız mümkün olmaktadır.

5- Yatmadan önce alkol ya da kafein almayın:

Bu tür içecekleri gece yatmadan önce alırsanız uykunuzu kaçırabilirsiniz. İhtiyacınız olan uykuyu alamadığınızda sabahları zor kalkarsınız. Bu nedenle, gece uyumadan önce alkol ya da kafein içeren içecekleri tüketmeyin.

6- Kokulu yağlar kullanın:

Uzun yıllardan bu yana kokulu yağlar insanlar tarafından sürekli kullanılmıştır. Sabahları yatağınızdan kalkmakta zorlandığınızda bu kokulu yağlardan birini açın ve koklayın. Sevdiğiniz kokularda bir yağı mutlaka yatağınızın baş ucuna koyun.

7- Uyku konusunda kendinizi eğitin:

Sabah rahat kalkmak istiyorsanız kendinizi bu konuda eğitebilirsiniz. Gün içinde yapacağınız uyanma hareketlerini tekrar tekrar yapabilirsiniz. Yatağınıza yatıp ışıkları kapayın, sonra da alarm çalmış gibi yataktan çıkma alıştırması yapın. Bunu otomatikleştirebilmek adına her gün 10-15 defa tekrarlayın. Problem uyanmaktan değil sadece yataktan çıkamama ise, bunun üzerine gidin ve yataktan hızlı çıkmanızı sağlayacak duruma getirmeye çalışın.

Leave a Reply