Kilo vermeyi daha da zorlaştıran 9 hata

kilo vermeyi zorlaştıran 9 hata

Kilo vermeyi daha da zor hale getiren 9 hata

Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde kilo vermek daha da zorlaşmaya başlayacak. Yaz aylarına girerken binbir türlü zorluklarla verdiğiniz kiloları geri alma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Diyet yapmak değil de kilo vermek amacıyla yapacağınız bazı hatalar kilo konusunda sizleri çıkmaza sürükleyebilir. İşte, Kilo vermeyi zorlaştıran 9 hata;

1- Kahvaltıyı geç yapıp, öğün atlarsam ve az yersem kilo veririm:

Öğün atlarsanız kan şekerinizin dengesi bozulabilir. Bu durumu kendinize bir alışkanlık yaptığınızda, vücudunuz bir sonraki öğüne kadar aç kaldığı için kendini korumaya alır ve bu öğünü depolama yapacağı bir öğün olarak algılar. Metabolizmanız da koruma dürtüsüyle yavaşlar ve yemediğiniz zamanlarda yakmamaya başlar. Bu hem kilo aldırır hem de kan şekeri dengesizliği oluşturur.

2- Belli başlı bazı gıdaları beslenmemeden çıkarmak zorundayım:

Diyabet, yüksek tansiyon ya da alerji gibi sağlık sorunları olmadığı sürece, tükettiğiniz besinlere yasak koymak sizi mutsuz edebilir. Bundan dolayı, sınırlı miktarda tüketilmesi gereken besinler belirlenerek yasaklanmadan beslenmenizde bulunması, vücudunuzun dengesini sağlamada yardımcı olacaktır.

3- haftalık 4-5 kilo vermem gerek:

Kişinin kilo verme hızı vücut ağırlığına bağlı olarak yaklaşık 1-1,5 kg kadar olması tesviye edilmektedir. Bunun üzerindeki kilo kayıplarında verilen kilonun hangi kütleden gittiğidir. Bir hafta içinde büyük miktarda kilo vermek sağlıklı olmaz.

4- Tek tip beslenip hızlı kilo verebilirim:

Tek tip şok diyetler ya da herhangi bir besinin mucizevi olarak ele alınması hatalı kilo verme yollarıdır. Yeterli ve dengeli beslenmede tüm besin gruplarından gerektiği kadar tüketilmesi anlatılmaktadır. Tek tip beslenmede hızlı kilo verilebilir ancak kas ve su kaybı çok yüksek olduğundan sağlığınızı etkileyecektir.

5- Kas ve su beni kilolu gösteriyor:

Vücudun büyük bölümünü meydana getiren su kütlesi hemen geri gelerek artabilir. Kas kaybında durum farklıdır ve yüzde çökme oluşur. Kas kütlesinde yaşanan azalma metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Hatalı beslenme sonucu kişi kilo alması gereken bir duruma düşebilir. Spor ve egzersiz şiddeti ile süresi arttıkça kas kütlesinde de artış olur, fakat bu yağ kütlesini bertaraf ettiğinden olumsuz bir sonuç değildir.

6- Protein ve karbonhidratları ayırmalıyım:

Dengeli ve yeterli bir beslenme diyeti bütün besin gruplarından dengeli bir şekilde alınmasını gerektirmektedir. Alınan tüm öğünlerde protein, karbonhidrat, posa, yağ, mineral, vitamin ve su gibi temel öğelerin olması en sağlıklısıdır.

7- Yaptığım diyeti zayıflama ilaçları ile desteklemem gerek:

Bir diyet programı uyguluyorsanız, bununla birlikte alacağınız bitkisel ya da kimyasal ilaçların doktor kontrolünde alınması gerekmektedir. Bilinçsiz kullanımlar ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Hatalı kullanımdan dolayı vücutta ve beyinde kalıcı hasarlar oluşabilir.

8- Bitki çayları yararlı olduğu için sınırsızca içebilirim:

Bu düşünce çok hatalıdır. Bazı bitki çaylarının aşırı bir şekilde tüketilmesi vücutta kalsiyumun dışarı atılmasına ve kemik erimesine neden olabildiği gibi, kalıcı bağırsak sorunlarına da yol açabilmektedir. Dolayısıyla bitki çayı tüketimlerinizi de mevcut sağlık durumunuza ve de doktorunuzun tavsiyelerine göre şekillendirilmeniz önerilir.

9- Sporu çok yaparsam hızlı zayıflarım:

Spor ve egzersizlerin cinsiyle birlikte şiddeti, yağ yakmaya ve kilo vermeye uygun bir şekilde ayarlanmalı ve aşırı olmamalıdır. kilo kontrolü sağlayabilmek için kas kaybına neden olmayacak bir beslenme programı ile birlikte yeterli bir egzersiz planlanmalıdır.

Leave a Reply