Yumurtlama belirtileri

yumurtlama belirtileri

Yumurtlama belirtileri nelerdir, Yumurtlama dönemi ve daha fazlasını bu yazıda topladık işte detaylar. Ovulasyon dönemi olduğu nasıl anlaşılır? Yumurtlama dönemini bilmek, hamile kalmak veya kalmamak için çok önemlidir. Hamile kalmak isteyenler bu dönemlerde ilişki yaşarlarsa hamilelik sağlar. Hamile kalmamak için bu dönemden uzak durmak gereklidir. Pek çok kadın yumurtlama dönemini az çok bilir. Fakat, bu durum adetleri düzenli olan kadınlarda geçerlidir.

Buluğ çağına giren kadınların hepsinde 28 günde bir devam eden zaman aralığına adet döngüsü denilir. Bu süre, son adet döneminin ilk gününden bir sonraki adet döneminin son gününe kadar geçen zamandır. Adet kanaması ortalama olarak 4 gün kadar sürer. Adet kanamsı sırasında bir kadın yaklaşık 20-80mililitre kan kaybeder. Adet döngüsünün oluşabilmesi için bir kadının yumurtlaması gerekmektedir. Yumurtlama olduktan sonra eğer yumurta sperm tarafından döllenmez ise, vücuttan kanama ile atılır.

Adet görmeyen kadınlarda, yumurtlamada düzensizlik veya yumurtlama olmamaktadır. Bu nedenle yumurtlama bir kadın için en önemli konudur. Yumurtlama döneminin bilinmesi, kadında hamileliği kolaylaştırır. Bu tarihi bilen kadınların, yumurtlama döneminde ilişkiye girmesi önerilir. Yumurtlama döngüsü olmayan kadınlarda ise, adet kanaması olmamaktadır.Adetleri düzensiz veya hiç olmayan kadınların mutlaka doktora giderek, yumurtlamayı dengeye sokmaları gerekir.

Yumurtlama belirtileri

Yumurtlama olmadan önce, kadınlarda vajinal akıntıda artış olmaktadır. Yumurtlama olmadan birkaç gün önce başlayan bu akıntı kadınlar tarafından ıslaklık artışı olarak da bilinir. Üstelik, akıntı yoğun, şeffaf ve yapışkandır.

Yumurtlama döneminde kadınlarda vücut ısısı yaklaşık yarım derece kadar artar. Bu ısı artışı kadın tarafından hissedilmez fakat derece koyulursa bu rahatlıkla anlaşılır.

Yumurtlamanın olduğu gün kasıkta hafif ağrılar oluşabilir. Yumurtlamanın olduğu sağ ve sol yumurtalıktan hangisi ise o tarafta ağrı hissedilir. Bunun başlıca nedeni, yumurta içinde bulunan sıvının rahime doğru sızması kaynaklıdır. Bu sıvı kendiliğinden yok olur. Ağrı yumurtlama öncesi bazen 4-5 gün öncesinde bile oluşabilir. Bunun başlıca nedeni yumurtanın büyük olması kaynaklıdır.

Yumurtlama döneminde göğüslerde hassasiyet, dolgunluk ve şişkinlik hissedilebilir.

  1. Karında şişlik, sancı ve kramplar oluşabilir.
  2. Yumurtlamadan 1-2 gün önce cinsel istekte artış vardır.
  3. Bazı kadınlarda tat, koku ve ışığa hassasiyet meydana gelebilir.

Leave a Reply