Susuzluk baş ağrısı yapar mı? Suya olan ihtiyacımız nedir

su içmenin faydaları

Susuzluk baş ağrısı yapar mı? Suya olan ihtiyacımız nedir. Su olmadan insanlar yaşayamıyor. Vücutta su oranımızın azalması ile hepimiz hayatımızı kaybediyoruz. Yeni doğan bebeklerin vücudu %75 sudan, yetişkinlerinse vücutlarında 2/3 oranında su bulunmaktadır. su sayesinde hücrelerimiz enerji ve haberleşme sağlıyor, toksinler atılıyor ve organlar düzenli çalışıyor. Özetle, su insanların doğası gereği olmazsa olmazıdır. İşte, suya olan ihtiyacımız;


İçecekler ve besinlerle vücudumuza su alırız. Su sindirim sisteminde emilir, daha sonra kana geçerek kimyasal reaksiyonlara girer. Bir süre sonra doku sıvısına dönüşür ve kana tekrar karışır. Son aşamada, su kandan böbreklere gelir ve suyun yüksek miktarı idrar olarak atılır. İdrarla atılmayan su, deri, sindirim sistemi ve solunum sisteminde kullanılır ve atılır.
Vücudumuzda su olmadığında farklı sorunlar ortaya çıkmaktadır. Susuzluk nedeni ile hayat kaybedilir. Bir insanın su ihtiyacı diğer insanlardan farklıdır. Günlük su ihtiyacı, kişinin bünyesine, yaşına, kilosuna bağlı olarak değişir. Fakat doktorlar, 2-2.5 litre kadar su tüketilmeli demektedir. Gün içinde harcanan suyun tekrar yerine koyulması gerekmektedir. Çünkü, harcanan suyun yerine koyulmaması vücutta tüm dengeyi bozmaktadır.
Suyun insan vücudunda olan önemi
Vücuda su alınmasıyla böbrekler çalışmaya başlar. Bu durumda idrara çıkma başladığından böbreklerde kum oluşumu azalır. Hücrelere oksijen ve besinlerin taşınması için ve atıkların atılması için su gereklidir. Vücutta kan, gastrik sıvı, tükürük, amniyon sıvısı, idrar su ile oluşur. hatta dışkının yumuşaması ile kabızlığın önlenmesi su ile olur.
Cilt sağlığı, bağışıklık sistemi, vücut ısınsın kontrolü, ödemin atılması vücuda alınan su ile yapılır. Su sayesinde, soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları oluşma riski düşmektedir. Midede tokluk yaratma ve kilo verme gene su ile oluşur.
Uzmanlar, susuzluk hissinin beklenmemesini ve su içmenin bir alışkanlık haline getirilmesini savunuyorlar. Çünkü, susuz kaldığımızda açlık hissi, baş ağrıları, halsizlik oluşmaktadır. Vücutta su alınmadığı zaman, çeşitli hastalıklar oluşmaya başlıyor. Vücutta oluşan %5 civarında olan susuzluk, baş ağrısına halsizlik ve titremeye neden olabilir. Susuzluk giderilmez ise, bayılma ve bilinç kaybı daha sonrasında hayatın kaybı oluşabiliyor. Bu nedenle günde 2-2.5 litre kadar su tüketilmelidir.

Leave a Reply