Kas seğirmesi nedenleri ve tedavisi

kas seğirmesi

Kas seğirmesi nedir nasıl geçer nedenleri ve tedavi yolları: Kas seğirmesi hepimizin mutlaka yaşadığı bir sorundur. Hafif ve kısa süreli olanları problem değildir. Stres kaynaklı oluşabilir. Fakat, kas seğirmesi uzun süre devam ediyorsa altında önemli hastalıklar olabileceğinden doktora gözükmekte fayda vardır. Kasların istemsiz bir şekilde kasılıp, gevşemesi ile oluşan kas seğirmesi, bedenin her noktasında olan kaslarda oluşabilir. İşte, kas seğirmesinin nedenleri ve tedavisi;

Kas seğirmesi nedenleri

Kas seğirmesi, kaslarda bulunan liflerin hareketi ya da kasta bulunan bir sinir telinin verdiği emir ile o kas grubunun harekete geçmesi ile oluşur. Genelde, kasın güçsüz olması, kaygı bozukluğu, stres, aşırı kafein tüketmek, aşırı su kaybı nedeni ile oluşur.

Kramp sonrası, kas yorgunluğu, uykusuzluk, yorgunluk, genetik, bazı ilaçların kullanımına son vermek, kası yöneten sinirin hasarlı olması, zayıf kaslar, kaslarda olan harabiyetler, vücutta mineral ve vitamin eksikliği, böcek ısırığı, östrojen takviyeleri ve idrar sökücü ilaçların yan etkileri kaynaklı oluşabilir.

Kas seğirmesi hangi hastalıklar kaynaklı olabilir?

Hipotiroidi, öpüşme hastalığı, Parkinson, MS, motor nöron hastalığı, kas kaybı kaynaklı kas seğirmeleri oluşabilir.

Kas seğirmesi nasıl geçer?

Isınma ve gerinme

Isınma ve gerinme hareketi ile kası rahatlatmak daha sonra güçlendirme hareketleri ile kas kuvvetlendirilir. Kas seğirmesi kasın güçsüzlüğünden kaynaklı olursa kas kuvvetlendirilerek bu sorun çözümlenmiş olur.

Kafein tüketimini azaltma

Kafein kas seğirmelerini sağlayabilir. Bu nedenle, kafein tüketimini bırakmak kas seğirmesinin önüne geçmektedir.

Stresi azaltmak

Stres kas seğirmelerinin sıklıkla yaşanmasını sağlar. Bu nedenle, stressiz bir hayat yaşamaya çalışın. Gerekirse uzmanlara danışın ve yoga gibi tekniklerle kendinizi rahatlatın.

Uykunuzu alın

Uyku sağlığına dikkat etmek vücudumuz için çok önemlidir. Düzenli aynı saatlerde yatın ve sabah erken kalkın.

Magnezyum tüketimi

Magnezyum eksikliğinde kas seğirmeleri oluşur. Bu nedenle magnezyum tüketimine önem verin. Ispanak, brokoli gibi yeşil sebzelerde ve fasulye, ceviz,susam, fındık, çekirdekte bol magnezyum olduğundan tüketin.

Masaj

Kas seğirmelerinde masaj çok etkilidir ve kas seğirmesini engeller.

Kaslarda oluşan ağrılar, yorgunluk ve kas krampları kas seğirmesi ile oluşabilir. Ayrıca, bilinç değişiklikleri, tepkisizlik, konuşma bozukluğu, yüksek ateş, vücudun bir bölümünde hareketsizlik, güçsüzlük ve uyuşmalar olduğunda hemen acil olarak doktora gidilmelidir.

2 Comments

  1. csgri 1 Ağustos 2017
  2. Ahmet yılmaz 23 Ocak 2018

Leave a Reply