İmplant nedir, nasıl yapılır ve kime yaptırılmalı?

Bir tür diş protezi olan implant nedir, bu protez nasıl yapılır ve kimler yaptırmalı işte detaylar. Diş hekimleri tarafından çekilen dişin yerine yapılan yapay diş köklerine implant deniliyor. Genelde, titanyum alaşımından yapılmaktadır. Diş kökü titanyum, boyun kısmıysa zirkonyumdan uygulamalar yapılmaktadır. Bu sayede, diş etlerinde renk değişimi olmamaktadır.

İmplant nasıl yapılır ve kimler yapar?

İmplantlar, diş hekimleri tarafından yapılmaktadır. Öncelikle hastadan detaylı bir film alınır. Alınan film üzerinden değerlendirmeler yapılarak implantın nasıl olacağı planlanır. Alınan ölçümlerden sonra implant yapılma işlemine geçilir. Klasik işlemlerde, hasta muayene masasına alınır ve diş eti açılarak implanta yer açılır. İmplant açılan noktaya vidalanır. Üzerine zirkonyum boyunlu implant eklenir. Hastaya ilaç verilir ve 10 dakika kadar buz kompres yapılır. Yaklaşık 1 hafta sonra dikişler alınır.

İmplantın üst kısmı ne zaman yapılır?

İmplantın üst kısmı, üst çenede 4-6 ay, alt çenede 3 ay sonra yapılır. Genelde, 18 yaş üzerinde olan her sağlıklı insana implant yapılabilir.  Sadece şeker hastalarına ve sağlıklı olmayan kişilere uygulanamaz.

İmplant başarısı nedir?

İmplant başarılı bir hekim tarafından steril ortamda yapılırsa %96-98 başarı sağlanır. İmplantı kullanan hast,a hijyenine dikkat ederse ve doktorun tavsiyelerine harfiyen uyarsa uzun yıllar sağlıklı bir şekilde implantla yaşar.

İmplant yapılırken ağrı oluşur mu?

İmplant tedavisi yapılırken mutlaka lokal anestezi uygulanır. Uygulama sonrası ağrı ve şişlik olabilir. Bu nedenle operasyon sonrası doktorunuz size ağrı kesici verecektir. Doktorunuz, implant takılma işleminden sonra 6 ayda 1 defa kontrole çağıracaktır.

Çene kemiği zayıf olan insanlara implant yapılabilir mi?

Zayıf çene kemiği olan insanlara implant yapılamaz. Fakat çene kemiğini kuvvetlendirmek için, farklı çene kemikleri ağzın başka noktalarından alınarak, implant yapılacak yere eklenebilir. Yaklaşık 6 ay içinde çene kemiği kaynayacak ve kuvvetlenecektir. Başka noktadan alınan kemik, direk olarak implant yapılacak noktaya vidalanabilir. Böylece zayıf kemik noktası kuvvetlenerek, implanta hazır hale getirilebilir.

İmplant ağız içinde alerjiye neden olur mu?

Bu durum kesinlikle rastlanan bir durum değildir. İmplantlar vücuda alerji yapmayan titanyumdan üretildiğinden bugüne kadar bir sorun yaşanmamıştır.

Leave a Reply