Hypnobırthıng – Hipnoz yöntemi ile doğum

suda doğum

Hypnobırthıng – Hipnoz yöntemi ile doğum nedir nasıl yapılır işte tüm detaylar burada. Doğum konusunda pek çok anne adayı çeşitli korkular taşır. Aslında bu korkular gereksizdir. Çünkü, doğum ağrıları sanıldığı kadar kötü değildir. Üstelik, doğum ağrılarını hafifletmek için çeşitli solunum ve ıkınma teknikleri vardır. Son yıllarda kullanılan hipnoz yöntemi ile doğum ve suda doğum, doğum ağrıları açısından etkilidir.

Normal doğum yöntemi ile yapılan doğumlarda aslında anne adayları kısır döngü yaşarlar. Doğumdan duyulan korku daha fazla ağrıya neden olur. Çünkü, korku ile gerginlik artar ve gerginlik ağrıyı arttırır. Bu nedenle, korkunun yenilmesi gerekir. Anne adayı ne kadar az korkarsa ve kendine güven duyarsa  rahat doğum yapar. Ağrılar azalır. Doğumun başlaması ile yersiz korku ve endişeler ile panik olmak yerine bilinçli, sakin, rahat ve güven dolu olurlar. İşte, tüm bunlar hipnoz yöntemi ile yapılabilir. Annenin bilinçaltında olan korkularının yenilmesi için telkin yapılır. Böylece hasta çok daha az ağrı çeker.

Suda doğum

Suda doğum yapma eylemi çok eski zamanlardan bu yana uygulanmaktadır. Ülkemizde de son yıllarda pek çok hastanede uygulanmaktadır. Sıcak su dolu bir küvette, anne adayının doğum yapmasıdır. Suyun sıcaklığı doğum boyunca 37 dereceye sabitlenir. Doğum sırasınca anneden gelen kan, idrar ve benzeri maddeler kaynaklı havuz suyu kirlenir ve sürekli olarak değiştirilir.

Suda doğumun faydaları

Annenin sıcak su içinde olması ağrıyı azaltır ve sakinleştirir, rahatlatır.

Suyun sıcaklığı ve kaldırma kuvveti rahime giden kan akımını arttırır ve rahmin kasılmasını sağlar.

Su vajenin ağzını gevşeterek, bebeğin rahat çıkmasını sağlar. Bu durumda vajende kesi ve yırtık olmaz.

Anne doğum sırasında su içinde olduğundan daha rahat hareket eder.

Bebekler, aynı amniyon suyu sıcaklığında olan suya doğduklarından daha sakin ve az ağlayan bebekler olurlar.

Suda doğum ne zaman yapılmaz?

Genital bölge enfeksiyonları olan gebelerde,

Bebeğin ters durduğu durumlarda,

Çoğul gebeliklerde, erken doğumlarda,

Gebelikte tansiyon yüksekliği, diyabet olduğunda,

Bebekte gelişim geriliği, bebekte kalp atışı yavaşlığında, amniyon sıvısında bebeğin dışkısı olduğunda bu yöntem ile doğum yapılmaz.

Leave a Reply