Kilo vermek ve gerçekten zayıflamak için 6 diyet sırrı

Testosteron hormonu, erkekler için en önemli hormonlardandır. Bu hormon sayesinde vücutları düzenli çalışır. Günde 5-6 mg. kadar testislerde üretilir. Sakal, bıyık çıkması, kıllanma, sesin kalınlaşması, kasların gelişmesi, cinsel istek, ereksiyon, sperm üretimi ve kemik yapısında testosteron kullanılmalıdır. Kadınlarda çok az miktarda yumurtalıklarda üretilen testosteron, erkeklerde çok az adrenal bezde de üretilmektedir.

Sperm sayısı ve düşük testosteron şikayetleri:

Sperm sayısı normal bir erkekte 3-10 ng/ml olur. Normalde spermlerin %60 kadarı hareketlidir. Sperm sayısı mililitrede 20 milyondan fazla olmalıdır.

Testosteron azlığında seks isteğinde azalma, ereksiyon sorunları, sperm sayısında azalma, kısırlık ve memelerde büyümeye meydana gelir. Sıcak basmaları, gece terlemeleri, huzursuzluk, konsantre olamama, yorgunluk, uyku bozukluğu ve kolesterolde de azalma oluşur. Uzun süre testosteron azlığında; vücut kıllarında azalma, kaslarda azalma, ciltte kuruluk, sakal ve tıraş sıklığında azalma, kemiklerde erime ve testislerde küçülme oluşur. Genç erkeklerde, testosteron azlığında kas kitlesi gelişmez, penis ve testisler büyümez, sesler ince olur.

Yaşlılıkta testosteron azalması:

Erkeklerde yaşın ilerlemesi ile birlikte testosteron üretimi yavaşlar. Hipofiz bezinden LH hormonu azalması da görülebilir. Bu durum, tetosteron üretimini azaltır. Yaşlılarda, SHBG proteini artarak serbest testosteron azalır. Yaşlılıkta testosteron azalmasına andropoz denilir.

Bir erkekte kaslarda azalma, seks isteğinde azalma, ereksiyon problemi ve sperm sayısında azalma varsa testosteron üretimi azdır. Genç bir erkekte küçük testisler, küçük penis, vücut kıllarında azalma, ses inceyse testisler tam çalışmıyordur.

Testosteron azlığında tedavi:

Testosteron azlığında, önemli olan yaş ve hormon azlığının süresidir. Yetişkinlerde enerji, güç, ruh hali ve iyi olma duygularını, kemikleri korumayı esas almak gereklidir. Testosteron hormonu takviyesi, kas içi enjeksiyon ya da hap şeklinde verilmelidir. Testosteron bandı en yaygın olarak kullanılan yöntemdir. Bu uygulama hemen hemen hiçbir yan etkiye sahip değildir.

Testosteron bandı, vücutta bir noktaya yerleştirilir. Kontrollü aralıklarla testosteron deriden içeriye alınır. İki bant türü vardır. Skrotal ve Transdermal bantlar uygulamaları farklı olan bantlardır. Skrotal bant tedavisinde en fazla yan etkiler; kaşıntı ve tahriştir. Bazılarında sıvı tutulması, akne ve meme büyümesi yaşanabilir. Ayrıca kullanılan jellerle 24 saat testosteron alınır. Ölçülü bir doz pompasına sahip olan transdermal jeller vardır. Bu jellerin yan etkileri; akne, baş ağrısı ve saç kaybı şeklinde olabilmektedir. Sonuç olarak tedavi, hastanın ihtiyaçlarına göre doktor tarafından planlanmaktadır.

Leave a Reply