Ekinezya nedir, faydaları nelerdir?

ekinezya nedir faydaları nelerdir

Ekinezya bitkisi nedir faydaları nelerdir ekinezya neye iyi gelir işte detaylar. Kirpi otu olarak da bilinen ekinezya, özellikle soğuk algınlığı ve gribe iyi gelmektedir. Genellikle boğaz ağrısı, ağrılı hastalıklar, soğuk algınlığı ve yılan sokmalarına karşı kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca bitkisel tedavi yöntemi olarak kapanmayan yaraların iyileştirilmesinde ve idrar yolu enfeksiyonlarında da kullanılmaktadır.

Ekinezyanın faydaları:

1- Grip, nezle, soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıklarında etkilidir. Yapılan araştırmalarda soğuk algınlığına ve nezleye yakalanma olasılığını yaklaşık %58 oranında düşürmektedir. C vitamini ile birlikte kullanıldığı taktirde baş ağrısına karşı oldukça etkili doğal bir ağrı kesici görevi görmektedir.

2- Düzenli olarak tüketildiğinde interferon üretimini arttırmakta, dolayısıyla bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu sayede kişi hastalıklara kolay kolay yakalanmaz. İnterferon, vücudumuzda bulunan hücrelerin içinde yer alan bakterilere ve virüslere karşı etkili bir proteindir.

3- Ekinezya, deri hastalıkları ile ilgili tedavilerde de kullanılmaktadır. Örneğin egzama, sivilce, kapanmayan yaralar ve sedef hastalıklarında iyileştirici etki sağlamaktadır.

Ekinezyanın yan etkileri:

1- Bağışıklık sistemi ile ilgili hastalığı olanların kullanması sakıncalıdır.

2- Karaciğere zarar veren ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır.

3- Kalp aritmisi tedavisinde kullanılan ilaçlarla kullanılması sakıncalıdır.

4- lupus, tüberküloz, multiple skleroz ve romatoid artirit sorunu olanların doktora danışmadan kullanmamaları gerekmektedir.

5- Anti-depresan ilaçlarla birlikte tüketilmemelidir.

6- Papatyaya karşı alerjik reaksiyon gösteren kişiler kullanmamalıdır.

7- İçeriğinde ekinezya olan çay ya da diğer ürünlerin gebeler tarafından kullanılması önerilmemektedir.

Ekinezya ne şekilde kullanılır?

Ekinezya kullanımının 2-3 hafta kullanıp ara verilmesi şeklinde kullanımı önerilmektedir. Günlük 2-3 bardak çay şeklinde tüketilebilir. Tablet ve şurup formları da vardır. Ancak şurup kullanımı çok daha etkilidir.

Leave a Reply