Az su tüketmenin 12 zararı

az su tüketmenin zararları

Az su tüketmenin sağlığa zararlarını anlatan 12 madde. Doğru ve bilinçli tüketilen su, en başta böbrekler ve karaciğer için hayati önem taşımaktadır. İnsan vücudunun %70’lik bölümü sudur. Vücuttaki tüm fonksiyonlar ve yaşamsal metabolik olaylar su ile sağlanmaktadır. Suyun yeterli miktarda tüketilmemesi bu açıdan önemli sağlık sorunlarının oluşmasına meydan vermektedir. Yaşam kaynağımız olan suyun az tüketilmesi halinde sağlığımıza olan zararlarını 12 madde ile sıraladık.

1- Her gün vücudun ihtiyacı olan suyun tüketilmemesi halinde böbreklerde kalıcı sağlık sorunları ve hasarlar oluşabilmektedir.

2- Az su tüketilmesi halinde vücuttan atılması gereken metabolik atıklar böbrekler tarafından atlamamaktadır. Bu durumda görev karaciğer tarafından yapılmaya çalışılır. Bundan dolayı da karaciğer üzerindeki baskı artmakta ve vücutta yağ depolama artmaya başlamaktadır.

3- Az su tüketilmesinde en büyük organımız olan deride kuruluk meydana gelir. Yeterli miktarda su tüketildiğinde derideki kuruluk ve kırışıklıklar azalır, yaşlanma belirtilerinin de geç oluşmasını sağlar.

4- Vücut direncinde de zayıflık oluşmaktadır. Hastalıklara karşı vücut direncinin arttırılması için su tüketimi çok önemlidir.

5- Su, mide salgısında ve tükürükte bulunmakta ve besinlerin iyi sindirilmesinde görev yapmaktadır. Az su tüketmek hazımsızlığın başlıca nedenlerindendir.

6- Emziren kadınların su tüketimine özen göstermesi süt üretimini arttırmakta, az tüketilirse de azaltmaktadır. Yeterli su tüketimi anne sütünün verimliliğinde artış sağlar.

7- Tüketilen su miktarı yeterliyse kalbin çalışması normal seyredecektir ve ritim bozuklukları daha az olacaktır. Az su tüketimi kalbin yorulmasına da neden olmaktadır.

8- Suyun az tüketilmesi kişide baş ağrısı, konsantrasyonda bozukluk ve unutkanlık gibi sorunlara neden olabilmektedir.

9- Suyu az tüketmek saç derisinde de kuruluğa sebep olabilmektedir. Bu durum saçın kepeklenmesine, saç derisinin tutulmasını azatlığından saç dökülmesine dahi neden olabilmektedir.

10- Suyun az tüketilmesi kabızlığa neden olmaktadır. Az su tüketimi nedeniyle sindirim sistemi daha yavaş çalışmaya başlar ve kabızlık oluşur.

11- Kaslarda krampların yaşanmasına neden olur. Su eklem sağlığı açısından oldukça önemlidir. Eklemlerdeki kıkırdak dokuda su oranının yüksek olması gerekmektedir. Su oranının yetersiz olması eklem hastalıklarına zemin hazırlar.

12- Uzun süreli susuzluk hali vücut sağlığında özellikle tansiyon, sindirim, böbrek fonksiyonları ve kan dolaşımı ile ilgili ciddi sorunlara neden olabilmektedir.

Leave a Reply