Akşam olduğunda ayaklarınızda şişme oluyorsa bunları deneyin

akşamları ayak şişmesini önlemenin yolları

Ayaklardaki şişikler tıbbi nedenlerden olabildiği gibi, bunların dışında kalan bazı durumlardan da olabilmektedir. Tıbbi müdahale gerektirmeyen ayak şişikliklrinden kurtulmak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Ancak, öncelikle ayak şişikliklerinizin tıbbi bir nedenden kaynaklanmadığını ve altında yatan sebebi bilmeniz gerekmektedir.

Tıbbi sebeplere bağlı olmayan ayak şişliklerini önleyebilir ve günlük yaşantınızı rahatça sürdürebilirsiniz. İşte, ayak şişliklerini önlemenin yolları;

1- Epsom tuzu:

Ayaklardaki şişliğin giderilmesinde etkili olmasa da epsom tuzu, ağrıyı ve rahatsızlığınızı hafifletmeye yardımcıdır. Epsom tuzunun içeriğindeki magnezyum sülfat vücut tarafından kolayca emilmekte ve kan akışını hızlandırmaktadır.

Uygulama için gereken malzemeler:

½ su bardağı kadar Epsom tuzu,

Ilık su,

Ayak banyosu.

Uygulanması:

Hazırladığınız ılık suyla ayak banyosunu doldurun ve içine Epsom tuzunu ekleyin. Yaklaşık 20 dakika kadar ayaklarınızı suda tutun. Şişlik durumunuza göre haftada 2-3 defa yapabilirsiniz.

2- Hidroterapi:

Dokulara egzersiz yaptırmak için kontrast hidro sıcaklığındaki hızlı değişiklikler kullanılmaktadır. Ayaklarda olan sakatlanmalarda en etkili çözümlerdendir. Hidroterapide ayaklardaki şişliğin azalması için sıcak ve soğuk suyu birlikte kullanmak gerekmektedir. Sıcak su kan dolaşımının artmasına, soğuk su da iltihaplanma ve şişmeyi azaltmaktadır.

Uygulanışı:

İki ayrı kap hazırlayın ve bu kaplardan birine soğuk birine de ılık su doldurun. Ilık suyun içinde ayağınızı 5 dakika kadar tutun ve sonrasında bir dakika da soğuk suda tutun. 20 dakika süreyle de bunu sürdürün. Günde 3-4 defa bunu yapabilirsiniz.

3- Lenf masajı terapisi:

Lenf sistemi vücuttaki kanın düzgün dolaşması için gerekli olan bir sistemdir. Lenf masajı terapisi ile de ayaklarınızdaki şişlikleri giderebilirsiniz.

Uygulanışı:

Bacaklarınıza parmaklarınızı kullanarak masaj yapın ve ayak bileklerinizden dizlerinize doğru masaj yaparak çıkın. Bu masajı hafif dokunuşlarla yapın ki, lenf nodlarının olduğu dizinizin arkasındaki hassas bölgeye fazla baskı yapmayın. Diz kapağı etrafına da masajınızı yapın, çünkü bu bölgede de şişlik olabilir. Lenf masajı terapisini 15 dakika kadar uygulayabilirsiniz. Daha da etkili olsun diyorsanız banyo yaptıktan sonra uygulayabilirsiniz.

Leave a Reply