Ağrıya neden olan sebepler ve pratik çözümleri

agri-cekmenize-neden-olan-sebepler-ve-pratik-cozumleri

Ağrılar aslında vücudun hastalık sinyali olarak kabul edilir. Fakat bazı ağrılar yedikleriniz, alışkanlıklarınız hatta ayakkabılarınız kaynaklı olabilir. Bu tarz ağrılardan yapılması gereken bazı basit uygulamalar ile kurtulabilirsiniz. İşte, ağrılar ve basit çözümleri hakkında detaylı bilgi.

Cüzdan ağrıya neden olur:

Arka kalça cebinizde taşıdığınız kalabalık bir cüzdan ağrıya neden olur. Cüzdan kaynaklı olarak, bel, kalça ve bacak ağrıları oluşabilir. Hatta siyatik bile başlayabilir. Uzmanlar, araba kullanırken ve otururken cüzdanın arka cepten çıkarılmasını öneriyor.

Bebekler bilek ağrısına neden olabilir:

Bebeğin yatağından alınması bile bileklerde tenosinovit denilen hastalığa neden olabilir. Bu hastalıkta, başparmaklarınızda ve bileklerde şişmeler ve ağrılar oluşur. Bundan kurtulmak için bebeği yataktan alırken kol kaslarınızı kullanın.

Peynir baş ağrısı yapabilir:

Peynir içerisinde bulunan tiramin isimli madde baş ağrısına neden olabilir. Bazen durduk yere başınız ağrırsa, peynir yemiş olabilirsiniz. İşlenmiş etler ve meşrubatlarda da bu madde vardır.

Alkol baş ağrısı yapar:

Alkol yani kırmızı şarap, viski, bira ve şampanya baş ağrısına neden olur. Alkolü sınırlayın.

Öğün atlamak baş ağrısına neden olur:

Öğün atladığınızda kan şekeriniz hızla düşer. Bu durumda başınız ağrımaya başlar. Bu yüzden öğün atlamadan hatta ara öğünlerle beslenin.

Akıllı telefonlar başparmak ağrısı yapar:

Çok fazla internette geziyor ve mesaj yazıyorsanız başparmağınızda eklem iltihabı oluşabilir. Başparmakta ağrı varsa hemen telefonu bırakın. Mümkünse bir doktora gözükün.

Araba kullanmak boyun ağrısı yapar:

Araba koltuğunu çok eğmek, başınızı öne eğerek araba kullanmanıza neden olur. Bu nedenle, boynunuzda ağrı başlayabilir. Koltuğunuzu başınızı destekleyecek şekilde ayarlayın.

İş yeriniz:

İş yerinizde oturarak çalışıyorsanız, koltuğunuz ve masanızın ortopedik ayarlanması gerekir. Kullandığınız bilgisayarın monitörü bile çok alçak veya çok yüksek olmaması gerekir. Bunlar ayarlanmaz ise, baş, boyun ve sırt ağrıları oluşur.

Sadece hafta sonu spor yapıyorsanız:

Bütün hafta oturup, hafta sonu birden spora başlarsanız, kaslarınız zorlanacak ve ağrılar oluşacaktır. Hafta sonu spora başlamadan önce, 5-10 dakika kadar ısınma hareketi yapıp, kasların ısınması sağlanmalıdır.

TV karşısında yatmak:

Televizyon karşısında yatıyorsanız hatta uyukluyorsanız boyun ağrıları çekersiniz. TV seyrederek asla uzanmayın.

Göz ağrısı:

Kaşların arkasında oluşan baş ağrıları gözlerden kaynaklıdır. Tedavi edilmeyen göz hastalıkları göz ağrısına neden olur. Bu nedenle, gözlerinizi mutlaka kontrol ettiriniz.

Saç bağlamak:

Sıkı toplanan saçlar şiddetli baş ağrılarına neden olabilir. Hatta sıkı şapkalar bile baş ağrısı yapabilir. Saçlarınızı gevşek toplayın ya da açık bırakın.

Güçlü kokular:

Güçlü kokular migrene neden olabilir.  Kokular migreni tetiklemektedir. Boya kokusu, sigara ve ağır parfümler bu nedenle baş ağrısı yapmaktadır. Baş ağrısı yapan kokuları belirleyin ve uzak durun.

Stres:

Stres vücutta pek çok ağrıya neden olur. Stres altındayken salgılanan hormonlar damarları büzer, kasları gerer. Bu nedenle kas ağrıları oluşur. Stresten uzak durun ve meditasyona yönelin.

Ağırlık kaldırmak:

Ağrılık kaldırmak sırt ağrısına neden olur. Bir şeyler kaldırırken tüm ağrılığı sırt kaslarına yüklemeyin, çömelerek ağrılığı bacak ve kollara da verin.

Hava değişimleri:

Ani soğuma ve ani ısınmalarda migren tetiklenir. Havada oluşan ani değişimler baş ağrısına neden olduğundan dikkatli olmak gerekir.

Parmak arası terlikler:

Parmak arası terlikler, vücuda yeterince destek vermez. Bu nedenle ayaklar, bilekler ve dizlerde ağrılara neden olur.

Leave a Reply