10 Maddede Kabak çekirdeğinin faydaları

Kabak çekirdeği, faydaları saymakla bitmeyen kuruyemişler listesinde iyi bir yere sahip, bir çok faydası kanıtlanmış olan kabak çekirdeğinin faydalarını sizler için bir araya getirdik. Kuruyemiş çeşitlerinin birçoğunda yüksek oranda yağ bulunur. Bundan dolayı aşırı ve sürekli kuruyemiş tüketimi kilo alımına neden olabileceği gibi, başka sağlık sorunlarına da yol açabilir.

1.Kabak çekirdeği Migreni önlemede etkili:

Magnezyum yönünden oldukça zengin bir kuruyemiş olan kabak çekirdeği, migrenin önlenmesinde müthiş derecede etkilidir. Hergün yarım fincan kadar kabak çekirdeği tüketilirse, günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

2. Bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olur:

Çinko, vücut sağlığı bakımından ihtiyaç duyulan önemli bir mineraldir. Kabak çekirdeği de çinko yönünden oldukça zengindir. Kabak çekirdeği, içeriğindeki zengin çinko sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmekte, uyku sağlığına ve ruh haline iyi gelmekte, hücrelerinin yenilenmesini sağlamaktadır.

3. Kabak çekirdeği Kolesterole iyi gelmektedir:

Kabak çekirdeğinin günlük olarak tüketilmesi kötü kolesterolün düşmesine yardım etmektedir. Bunun sonucunda da kalp krizi, inme ve kan pıhtılaşması riskini düşürmektedir. İçeriğindeki lifler nedeniyle hem mevcut kiloyu korumaya katkı sağlar hem de kilo vermeye yardım eder.

4. Stres ve anksiyeteye karşı koruma sağlar:

İçeriğinde bulunan yüksek magnezyum oranı sayesinde depresyon riskini azaltır ve ruh sağlığını korur, stres ve anksiyeteye karşı etkili bir koruma sağlar.

5. Kabak çekirdeği Eklem iltihaplarına faydalıdır:

Düzenli şekilde hergün 30 gram kadar kabak çekirdeği tüketmek, eklem ağrılarına ve artrite iyi geldiği gibi koruma da sağlamaktadır.

6. Demir gereksinimini karşılamaktadır:

İnsan vücudunun en fazla ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında demir gelmektedir. Kabak çekirdeği demir içeriği bakımından da oldukça zengindir. Demir ihtiyacının karşılanması amacıyla günlük çeyrek fincan kadar kabak çekirdeği tüketebilirsiniz.

7. Kabak çekirdeği Kanserli hücrelerle savaşır:

Kabak çekirdeği üzerine yapılan araştırmalarda, kanser hücreleri ile savaştığı, yumurtalık ve prostat kanseri olma riskini düşürdüğü belirlenmiştir.

8. Menopozun etkilerini azaltır:

Menopozdaki kadınlarda sıklıkla görülen baş ağrılarında etkili olduğu kadar, bu dönemde yaşanan sıcak basmaları dahil pek çok menopoz belirtilerini de azaltmaktadır.

9. Cilt sağlığına faydalıdır:

Günlük düzenli olarak tüketilen kabak çekirdeği cilt sağlığı için de oldukça yararlıdır. Cildin canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardım eder.

10. Diyabete karşı etkilidir:

Kabak çekirdeği ile birlikte kabak çekirdeği yağı ve ekstreleri şeker hastalığı riskini düşürmekte ve vücudun insülin düzeyini düzenlemektedir.

Leave a Reply